Pencerenize Yaralı Bir Kuş Konduğunu Görseniz Neler Yaparsınız?

 

Pencerenize Yaralı Bir Kuş Konduğunu Görseniz Neler Yaparsınız?


Pencereme yaralı bir kuş konduğunu gördüğümde ilk olarak çok heyecanlanırdım. Yaralı kuş benim pencereme gelmiş ve benden yardım istiyor diye düşünürdüm. O yaralı kuşu Allah bana göndermiş, benim o kuşa yardım etmemi istemiştir diye düşünürdüm. Hemen o kuşu korkutmadan, incitmeden yavaşça elime alırdım ve balkonuma çıkarırdım. Babamı çağırır ve kuşun yarasını sarmak için onunla birlikte hareket ederdim. Annemden temiz bir beyaz sargı bezi isterdim ve o kuşun yaralı yerini incitmeden babamla birlikte sarardım. 


Daha sonra kuşu balkonda bir yere koyardım ve onun aç olup olmadığını anlamak için onun önüne kuş yemi dökerdim ve yemesini sağlardım. Hemen bir kaba temiz su koyardım. Hava çok sıcak olduğu için susuzdur diye düşündürdüm ve o suyu kana kana içmesini hayranlıkla ve duygusallıkla izlerdim. Onun o yaralı yerine baktıkça içim acırdı ve ağlayabilirdim. Onu okşardım, onu öpmeye çalışırdım ve o iyileşene kadar her gün bakımını en güzel şekilde yapardım. Kuş iyileştiği zaman onu özgürlüğüne kavuştururdum. 


Onu uçurmak ve kendi ailesinin yanına göndermek için elimden gelen fedakarlığı gösterirdim. Kuş özgürlüğüne kavuşunca ben de kendimi daha özgür ve daha mutlu hissederdim. Bu da beni daha iyi hissettirir ve insan olmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu bir kere daha hissederdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme