Vatanını Sevmek ve Sahip Çıkmak Bize Ne Kazandırır? Ayrıca Vatan Sevgisi Olmayan Birisini Hayal Edin. Ona Vatan Sevgisini Kazandırmak Ne Yapabiliriz?

 

Vatanını Sevmek ve Sahip Çıkmak Bize Ne Kazandırır? Ayrıca Vatan Sevgisi Olmayan Birisini Hayal Edin. Ona Vatan Sevgisini Kazandırmak Ne Yapabiliriz?


Vatanını seven ve vatanına sahip çıkan bir insan kendini mutlu ve özgür hisseder. Vatanını koruyan insan başka ülkelerin egemenliği altında yaşamak zorunda kalmaz. Vatanını seven insan vatanı için çok çalışır ve onu her alanda geliştirmeye doğru adımlar atar. Vatanını seven insan vatanı için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapar, çalışır, yorulur ve üretken kimse olur. Vatanını seven insanlar akıl ve bilimi kendine rehber edinmelidir. Vatanına sahip çıkmazsan o vatan başka devletlerin eline geçer ve özgürlüğün yok olur.


 Bağımsızlık elden gidince, vatan elden gidince ana dil gider, din gider, kültür yok olur. Bunun için vatanımızı her zaman çok sevmeli, onu kanımızın son damlasına kadar korumalıyız.  Vatanımı seversem vatanıma daha çok bağlanırım ve onu korumak için var gücümle mücadele ederim. Kendimi daha özgüvenli ve daha güçlü hissederim. Başka ülkelerin kölesi olmadığım için, özgür vatanda yaşadığım için, atalarımın emanetine sahip çıktığım için kendimi mutlu ve güçlü hissederim. Vatan sevgisi imandan gelir. Vatan sevgisi olmayan birine vatan sevgisini aşılamak için ona şunları derdim: Kendi vatanının işgal altında olduğunu düşün, ana dilini konuşturmuyorlar, dini inancını yaşayamıyorsun, özgür değilsin, bayrağın yerler altında ve yabancı askerler bayrağını ayaklarının altına almış ve sana bakarak sinir bozucu bir şekilde gülüyor. Bu durumda neler hissederdin? Onların öyle gülmesine müsaade etmezdin elbette. 


İşte bunun için vatanını sevmek ve korumak çok güzel bir duygudur. Vatan topraklarında nefes alabilirsin, gelenek ve göreneklerini yaşayabilirsin, okuluna özgürce gidebilirsin gibi sözler söyleyerek onu vatan sevgisinin nasıl güzel bir duygu olduğunu hissettirmeye çalışırdım. Ayrıca Mustafa Kemal'in vatan sevgisi ile ilgili şu sözünü de ona söylerdim:

“Vatan sevgisi ruhları kurtaran en kuvvetli rüzgardır.” Sözünü de unutmamak gerekir derdim.

1 yorum:

  1. Çok işimize yaradı. Şimdiden hazırlandık bile.

    YanıtlaSil

Deneme