Öğretmenliğin Önemi İle İlgili Kompozisyon

 

Öğretmenliğin Önemi İle İlgili Kompozisyon


Toplumların gelişip kalkınmasındaki en büyük etkenlerden biri de öğretmenlerdir. Çünkü toplumun her ferdini yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan, onların iyi bir insan olmasını, adaletli ve ahlaklı bir insan olmasını sağlayan kişiler ilk olarak aileler daha sonra ise öğretmenlerdir. Öğretmendir bir çocuğa şefkat gösterip onun içindeki gizli hazineyi ortaya çıkaran ve onu topluma katan, öğretmendir hayatında hiç sevgi görmemiş, saygı duyulmamış bir çocuğa ana, baba merhametini gösteren ve ona kendisini değerli hissettiren. Öğretmendir geleceğin aydınlarını, geleceğin bilim insanlarını yetiştiren ve onları değerli kılan.


 Elbette her meslek biricik ve özeldir ama öğretmenlik tüm mesleklerin içinde bana göre en özel ve en kutsal olanıdır. Çünkü ortada insan yetiştirme, insanı topluma kazandırma, insana şahsiyet sahibi olmayı öğretme vardır. Yani insana insan olmayı öğreten, empati kurma becerisini öğreten, sorgulama becerisini kazandıran kişidir öğretmendir. Bunun için dünyada öğretmenlik mesleği çok ayrı ve özel bir yere sahiptir. Çünkü dünyayı değiştirecek olan, iyiye ve güzele götürecek olan kişiler öğretmenlerin ellerinden çıkan değerli hazinelerdir.


 Bunun için öğretmene en büyük değer verilmeli, öğretmenlik mesleğinin kutsallığı çok iyi anlaşılmalı ve benimsenmelidir. “Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinemez.” Der Henry Adams. Çünkü öğretmenin elinden çıkan eserler yani öğrenciler çok iyi yerlere gelir ve dünyaya büyük katkı sağlayan bilim insanları olurlar, doktor olurlar, avukat olurlar, çiftçi olurlar ve bu kişiler alanlarında uzmanlaşıp dünyayı daha güzel bir hale getirebilirler. İşte bunu sağlayan da öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu bu sözlerde de anlayabiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme