Zahmetsiz Rahmet Olmaz Sözü İle Konuşma

 

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Sözü İle Konuşma


Her işin bir zorluğu vardır. Bu zorluğu göze alamayan başarılı olamaz. Önce sıkıntı çekilir, sonra kazanç elde edilir.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Hiçbir başarı rastlantı sonucu gerçekleşmez. Onun için önce emek etmek gerekir. Yaptığımız işin zorluklarına sabır ile katlanmak gerekir. Elimizden geleni yaptıktan sonra başarı da bizimle olur. Örneğin; Yazılı haftası geldiğinde çok rahat davranırsak derslerimize çalışmazsak, konuları tekrar edip pekiştirmezsek sınav zamanı geldiğinde de çok düşük notlar alırız ve aldığımız düşük notlardan dolayı da üzülürüz.  


Çalıştığımı zaman, zorluklara katlandığımız zaman da iyi notlar alırız ve zahmetimizin karşılığı rahmet olarak bize döner. Yani zahmetsiz rahmet olmaz. Önce alın teri dökmek gerekir. Başka bir örnek verecek olursak  bir çiftçiyi düşünün bahar mevsimi geldiğinde ekinleri ekip daha sonra da tarlasına bakımını yapıp, ilacını sıktıktan sonra ürünleri olmaya başlar ve verim alır. Eğer ki çiftçi tarlayı sürmezse, ilacını sıkıp diğer bakımlarını da yapmazsa tarladan hiçbir verim alamaz. Yani zahmet olmadan oturduğumuz yerde ekmek kapımıza gelmez. 


Önce sabırla çalışıp sonra emeklerimizin karşılığını almanın sevincini yaşamalıyız. Ne olursa olsun insan üzerine düşen görevleri yapmalı, çok çalışmalı, çok üretmeli sonra da Allah'ın da izni ile karşılığını almalıdır. Beni dineldiğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme