Atatürk’ün Zamanına Gitmek İster Miydiniz? Neden?

 

Atatürk’ün Zamanına Gitmek İster  Miydiniz? Neden?


Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin başına gelmiş en güzel liderdir. O ülkesini çok seven, vatansever bir devlet adamı, iyi bir öğretmen, iyi bir komutan, çalışkan bir insandır. Mustafa Kemal Atatürk'ün zamanına gitmek isterdim. Çünkü Mustafa Kemal Milli Mücadeleyi başlattığı yıllarda onun yakınlarında alışan, gönüllü askerlerden biri olmak isterdim Onun zamanına gitmek isterdim çünkü onu canlı görmek, onun yaptığı devrimlere şahit olmak beni çok mutlu ederdi. Elbette zorluklara da katlanmak zorunda kalırdık ama yine de onun yaşadığı döneme gitmek isterdim.  Onunla karşılıklı kahve içmek, çay içmek, ülkenin gündemini tartışmak isterdim.


 İyi bir asker olduğumu, vatansever bir asker olduğumu ona ve milletime kanıtlamaya çalışırdım. Her alanda kendimi onun gibi geliştirirdim ve onun yaptıklarını örnek alırdım. Onun ses tonunu duymak isterdim, konuşmaları nasıl, neleri önemsiyor, nelere kafa yormuyor bilmek isterdim. Bunun için Atatürk’ün zamanına gitmek isterdim. Hiç kimsenin karşısında eğilmeyen, dik duruşlu, sarı saçlı mavi gözlü güzel adamın yanında olmak, ondan çok şey öğrenmek isterdim. Vatanımızın daha iyi bir haline gelmesi için onun dediklerini harfi harfine yerine getirirdim ve ben de onun gibi vatan sevdalısı bir delikanlı olurdum. 


Onun zamanına gitmek elbette can sıkıcı da olabilir. Savaş yılları, yokluk, yenilgiler vb bunlar insanı o zamana götürmek istemeyebilir. Bazı kişiler geçmişi geçmişte bırakmayı sevebilir. Buna da saygı duyuyorum ama ben o büyük liderin zamanında olmayı çok isterdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme