Havuç, Sepet, Kardan Adam Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Havuç,  Sepet, Kardan Adam Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Sabah uyandığımda dışarıda kar yağmıştı. Kar yağdığını duyunca çok mutlu oldum. Memleketimiz Sivas'a her yıl yağardı ve biz çocukların bayram günü olurdu o gün. Biz akşam erken uyuduğumuz için valilik bugünün tatil olacağını söylemişti ve annem bana bugün tatil deyince çok mutlu oldum ve mutluluktan havalara uçtum. Hemen komşu çocukları Muhammed Hamza, Harun, Halit ve Eymen'i yanıma çağırarak onlarla kar topu oynama başladık. Arkadaşım Harun arkadaşlar o kadar kar yağmış hiç kardan adam yapmayacak mıyız deyince hepimiz heyecanlandık ve kardan adam yapmaya başladık.


 Herkes kendi önüne kar alıyor, karı yuvarlak şekle getiriyordu. İşbirliği ile kocaman bir kardan adam yaptık. Evden getirdiğim zeytini karda adamın gözleri yaptım. Havucu da burnu yaptık. Üzerimdeki bere ve şapkayı da kardan adama takınca harika bir şey ortaya çıktı. Daha sonra kar topu oynamaya devam ettik. Ellerimiz donmuştu. Soğuktan titreyene kadar, çoraplarımız ıslanana kadar oynadık ve  kara doyduk. Daha sonra evden getirdiğimiz sepetlerin içine küçük kar topları yaptık ve onları eve götürdük. 


Kar topları evde erimeye başlayınca annem her ıslanacak çıkar at şu kar toplarını dedi ve hemen kar toplarını dışarı fırlattım. Daha sonra derslerime çalıştım, ödevlerimi yaptım ve uykuya gittim. Harika bir gün geçirmenin mutluluğu ile de yatağıma uzandım ve uykuya daldım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme