Barış, Huzur, Mutluluk Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Barış, Huzur, Mutluluk Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Ayşe Nur sabah kalktığında annesinin sesi ile uyanmıştı. Annesi ve babası arasında tartışma yaşanıyordu. Ayşe Nur koşarak ikisinin de yanına vardı ve ne oluyor, anne, ne oluyor babacığım, çok korkuyorum dedi. Annesi yok kızım bir şey baban ile tartışıyorduk sadece diyerek olayı geçiştirdi. Ayşe Nur anne ben artık evde huzur istiyorum, mutluluk istiyorum. Lütfen her gün tartışmayı bırakın ve barışın artık dedi. 


Annesi ve babası ise onun  aralarındaki tartışmadan  bu kadar etkileneceğini akıllarına getirmemişlerdi ve çok pişman olmuşlardı. Anne ve babası hemen Ayşe Nur'a  hemen sarıldı ve bir daha seni üzmeyeceğiz yavrum dediler. Aralarındaki tartışmanın  nedeni ise siyasetmiş. Anne babaya sen şu partiye oyunu vermeyeceksin, baba ise sende  şu partiye oyunu vermeyeceksin diye birbirlerinin siyasi görüşlerine müdahale ediyorlardı. Annesi ve babası siyaset yüzünden evin huzurunu bozduklarını anladılar ve her ikisi de bu konuda birbirlerine karışmayacaklarını söylediler ve bir daha evde siyasi konular yüzünden tartışma yaşanmadı ve Ayşe Nur da boş yere korkup üzülmedi.


 Evde barış, huzur ve mutluluk daim oldu. Ayşe Nur ise dünyada da savaşın olmaması için dua etti. Keşke dünyamızda da savaşlar bitse ve her çocuk benim gibi ailesi ile evinde huzur ve mutluluk içinde yaşayabilse diye  her zaman dualarında diğer çocuklara da yer vermeye devam etti.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme