Hak Deyince Akan Sular Durur Atasözü İle İlgili Doğruluk Konulu Kompozisyon

 

Hak Deyince Akan Sular Durur Atasözü İle İlgili Doğruluk Konulu Kompozisyon


Bir toplumu, bir milleti ayakta tutacak en güçlü dayanak  adalettir. Adaletin olduğu toplumlar öyle kolay kolay yıkılmaz. Çünkü vatandaşın devlete, devletin de vatandaşa güveni tamdır. Anlaşmazlıklarda adalet, tarafsızlık, hakkaniyet devreye girdiği  zaman kimsenin söyleyecek sözü kalmaz. Yani doğru olan, dürüst ve güvenilir olan kimselere hakkı verildiği zaman ortada bir kargaşa kalmaz ve herkes huzur içinde hayatına devam eder, toplum huzurlu olur, mutlu olur.

 

 Adalet toplumun temeli olmalıdır her daim. İşte böyle olursa toplumda çatlaklıklar başlamaz. Yani toplum ahlaki yönden bozulmaya başlamaz. Yeter ki doğru olanın yanında olunsun ve doğru olanın hakkı ehline verilsin. Her zaman doğruluktan yana olunmalıdır. Doğru olanın yanında yer almalıyız. Bunun için de atalarımız Hak deyince akan sular durur diyerek ne kadar da güzel bir mesaj vermişlerdir bizlere. Her zaman hak olanın yanında yer almalıdır dürüst kimseler.

 

Menfaatlerimizin peşinden değil doğru olanın peşinden gitmeliyiz. Hak edene hakkını vermeliyiz ve doğruluktan, doğruların hakkını savunmaktan da asla kaçmamalıyız. “Hiçbir miras doğruluk kadar zengin değildir diye boşa dememiş William Shakespeare. Çünkü doğruluk varsa güven var, doğruluk varsa insani değerler vardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme