Hayvanları ve Doğayı Seven İnsanların Kişilik Özellikleriyle İlgili Neler Söyleyebilirsiniz? Çevrenizden Örneklerle Açıklayınız.

 

Hayvanları ve Doğayı Seven İnsanların Kişilik Özellikleriyle İlgili Neler Söyleyebilirsiniz? Çevrenizden Örneklerle Açıklayınız.

 

Hayvanları ve doğayı seven insanların yüreğinde şefkat ve merhamet duygusunun, paylaşma duygusunun olduğunu söyleyebilirim. İnsan acı çekebiliyorsa canlıdır; başkasının acısını çekebiliyorsa insandır der Rus edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Tolstoy. Hayvanları ve doğayı seven insanların başka canlıların çektiği acıyı hissettiğini, yani empati kurma becerisine sahip olduğunu söyleyebilirim. Hayvanlara eziyet etmeyen, onları seven, onları koruyan bu kimseler şahsiyet sahibi, değerli kimselerdir.  Böyle kimseler bencil olmayan, ruhsuz olmayan, duyguları olan kimselerdir. Paylaşmayı bilen, yüreğinde sevgi taşıyan, Allah’ın yarattığı her şeye güzel bakmayı bilen estetik ruhlu, sanat ruhlu insanlardır.

 

Yine doğaya sevgi ile yaklaşan, doğayı kirletmeyen ve doğanın korunması için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan insanların gerçek anlamda insan olma vasfına ulaştığını dile getirebilirim. Çevremde hayvanalar saygılı olan, sokak hayvanlarına her gün araba ile gelip mama dağıtan insanlar görüyorum. Bu insanlardan biri de bizim okulumuzda görev yapan Suna Öğretmendir. Suna Öğretmen her gün okulun kenarında onu bekleyen iki tane sokak kedisine mama vermekte, kaplarına su koymakta ve onlara olan bağlılığını, insanlığını bizlere net bir şekilde göstererek hepimiz örnek olmuş olan değerli bir öğretmendir. Doğaya saygılı olan bir tanıdığım bir diğer kişi ise yine bizim okulumuzda görev yağan Bülent Öğretmendir.

 

Aynı zamanda okulumuzun müdürü de olan bu öğretmenimiz okulun bahçesine çeşitli güller dikmiştir, çam ağaçları dikmiştir ve her yıl bunların bakımını sevgi ile yapmaya devam etmekte ve biz öğrencilerine de güzel bir örnek olmaktadır. Ben de bu iki değerli kişiyi kendime örnek aldım ve hayvanlara ve doğaya karşı daha duyarlı bir insan olmaya başladım. Mesela annem akşam yemeği yapınca bir kap da dışarıdaki  sokak köpekleri için, kediler için yemek  koyuyoruz. Kaplara koyduğumuz yemekleri sabah kalktığımızda yenmiş olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor ve bize daha insan olduğumuz duygusunu hissettiriyor.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme