Hayvanlara Yardım Amacıyla Kurulmuş Bir Dernekte Çalışıyor Olsanız Onlara Hangi Alanlarda ve Nasıl Yardım Ederdiniz?

 

Hayvanlara Yardım Amacıyla Kurulmuş Bir  Dernekte Çalışıyor Olsanız Onlara Hangi Alanlarda ve Nasıl Yardım Ederdiniz?


Hayvanlara yardım amacıyla kurulmuş olan  Türkiye Hayvanları Koruma Derneğinde çalışmayı çok isterim. Çünkü orada hayvanlar için her türlü yardım vardır ve hayvana eziyete dur denilmektedir ve onların da canlı olduğu, sevgiye ve şefkate gereksinimleri olduğu unutmamalıdır. Orada çalışıyor olsaydım hayvanların yaralarını sarmakla ilgili kurslara gider ve oraya gelen hayvanların yarasını sarmaya başlardım. 


Sahibi olmayan soka hayvanlarının barınaklara yerleştirilmesini için elimden gelen her türlü özveriyi gösterirdim. Kış mevsiminde soğuktan hasta olmuş, aç kalmış hayvanlara yem toplama kampanyaları düzenlerdim ve onların barınaklara getirilmesini sağlardım. Böylece onlara hem sıcak yuva hem de karınlarını doyuracak bir alanları olmasını sağlardım. Onların rahat etmesi beni çok mutlu ederdi. Yaz mevsiminde susuzluktan halsiz düşmüş bir güvercine su verirdim ve onun kana kana su içmesini göz yaşları içinde izler ve ona yardım edebildiğim için Allah'a şükrederdim. Aşılarının düzenli yapılmasını takip ederdim


 Barınağa yeni gelen hayvanlara şefkatli olurdum ve onlara sevgimi veririm. Başlarını okşar, kucağıma alır ve onlarla sevgi ile konuşmayı tercih ederdim. Eziyet görmüş bir hayvan varsa önce onun yaralarını temizler, sonra karnını doyurur ve daha sonra ona yatacak bir yer hazırlar ve rahatça uyumasını , dinlenmesini ve yaralarının günden güne iyileşmesini sabırla beklerdim ve onlar için her türlü fedakarlığı yapardım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme