Mümin Sekman’ın Çocuklar Nasıl Başarır Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Mümin Sekman’ın Çocuklar Nasıl Başarır Kitabında Geçen Özlü Sözler

Çocuklara ilgi gösterildiği zaman, merhamet gösterildiği zaman ve çocukla koşulsuz sevildiği zaman başarılı olur. Onlara kendilerini ifade etme özgürlüğü tanımalıyız. Onun tercihlerine saygılı olmalıyız. Yeri geldiğinde disiplinli olmasını yeri geldiğinde esnek davranmasını bilmeliyiz ama onlarla bağlarımızı hiçbir zaman koparmamalıyız. Okunması gereken güzel bir kişisel gelişim kitabıdır. 


Çocuklar Nasıl Başarır Kitabında Geçen Özlü Sözler Şunlardır:


“Bir çocuğun başarısı, eğitim sistemine teslim edilemeyecek kadar önemlidir. Kitaplar bunun için var!”

“Sıcak ve ilgili bir anne çocuğa "güvendesin, sorun yok" sinyali gönderiyor. Kaygılı anneden bebeğe giden mesaj ise "tetikte ol, tehlikedesin!" Sürekli tetikte olan beynin odaklanma kapasitesi zayıflıyor.”

"Zekaya övgü değil, çabaya övgü başarı getirir."

" Zeki ama çalışmıyor dediğiniz çocuklar belki de  zeki dediğimiz için çalışmıyor."

“Eski fikirler yeni gerçekleri anlamaya yetmiyor.”

“Anne babanın başarı beklentisi de çocuğun başarı seviyesini yükseltiyor.”

“ Çocuğun başarısı ile ilgilenmek onun başarısı artırıyor.”

“Madem alışkanlıklarımızın kölesiyiz , o zaman iyi alışkanlıklar edinmeliyiz.. “(Aristoteles)

“Ön yargılı öğretmenler düşük potansiyeli olduğunu düşündükleri öğrencilere karşı daha dogmatik ve daha katı davranıyorlar.”

"Bilirsiniz başa konan taç eğilip yerden yeni şeyler almayı zorlaştırır."

“Başarılı ve mutlu çocuklar , televizyondan çok kitapların açık olduğu evlerden çıkıyor.”

" Yapılan araştırmalara göre bir alışkanlığın oturması için geçen süre 66 gündür."

" Anlaşılan o ki, bir çocuğa kırk kez aptal dersen aptal olabildiği gibi, kırk kez zeki dersen de aptallaşabiliyor."

"Bir araştırmaya göre, çocuklara kitap okumak, sohbetten daha fazla kelime öğretiyor."

“Kitap okumak, hayatını kontrol etme imkanı sağlıyor.”

“Spor çocuğunuz için profesyonel bir meslek olmasa bile , sağlıklı bir alışkanlık olarak hayat boyu fayda sağlayacaktır. Üstelik spor zihnini güçlendirerek , okul başarısına da katkıda bulunur. Sağlam kafa , spor yapan vücutta bulunur.”

“Dünyayı değiştirenler kitaplar değil , onları okuyanlardır...”

“Sevgili Öğretmen, Ben toplama kampından kurtulmuş bir kişiyim. Gözlerim, hiçbir insanın tanık olmaması gereken şeyler gördü: Eğitimli mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, eğitimli doktorların mahkûm ettiği çocuklar, eğitimli hemşirelerin öldürdüğü bebekler, lise ve üniversite mezunlarının kurşuna dizdiği kadın ve bebekler... Bu nedenle eğitim konusunda kuşkularım var. Sizden ricam şu: Öğrencilerinizin daha çok insan olmasına yardım edin. Çabalarınız sonucunda ortaya eğitimli canavarlar, başarılı psikopatlar (...) çıkmasın. Okuma, yazma ve aritmetik ancak çocuklarımızın daha iyi insan olmasına katkıda bulunduğu sürece önemlidir.”

“Neredeyse tüm insanlar zorluklara dayanabilir fakat bir insanın karakterini sınamak istiyorsanız, ona güç verin..” (Lincoln).

 

“Les Brown şöyle der : ölüm döşeğinde olduğunu hayal et. etrafında dönen hayaletler, gerçekleştiremediğin potansiyelini temsil ediyor. hiç yapmadıklarını. kullanmadığın yeteneklerini. dönüp sana derler ki , biz sana gelmiştik, çünkü sen bizi hayata geçirebilirdin. oysa şimdi beraber mezara gidiyoruz... kendinize ciddi yatırım yapın, kendinizi keşfedin!"

“Şaşırmaya hazır mısınız? Sorunun cevabı, evdeki yüksek kitap sayısı! Evinde daha çok kitap olan ailelerin çocukları hem daha fazla eğitim görüyor hem de daha çok kazanıyor. İyi bir kütüphane, hem akıl hem de para getiriyor! Dev araştırmadan çıkan en heyecan verici sonuç şu: Evdeki kitap sayısının, hangi ülkede doğduğundan, ailenin eğitim düzeyinden, ülkenin refah seviyesinden, babanın mesleğinden ve ülkedeki politik sistemden daha önemli olduğu ortaya çıkmış!”

“Araştırmalara göre , günümüzde bir çocuğun tam 15 bin saati okulda geçiyor. İnsan ömründen bu kadar zaman alan okulların, çocukları doğal eğilimleri doğrultusunda eğitmek yerine, ellerindeki standart programa/kalıplara göre hepsine aynı şekli kazandırmaya çalışması bir dramdır.”

“Çocukların başarı davranışları, okul öncesi dönemde ailelerinden, ilkokul yıllarında öğretmenlerinden, ergenlik döneminde de arkadaşlarından daha fazla etkileniyor.”

“Çocuklar ve hayvanlarla zaman geçirmek , insan beyninde düşünme esnekliği ve farklı açılardan bakma yeteneğini geliştirir.”

“Thomass Henry : bir insanın sahip olabileceği en iyi kişilik özellikleri bunlardır : 1. yapmanız gerekeni yapın 2. bunları yapılması gereken zamanda yapın 3. o anda isteseniz de istemeseniz de yapın.”

“Bülent Eczacıbaşı "başarılı bir çocuk yetiştirmek için ne yapmak gerektiğini" soran gazeteciye cevabı. "Bu o kadar çok şeye bağlı ki... En üst düzeyde eğitimin önemine inanmak ama genel kültür sahibi olmanın önemini de anlamak. Kendine güvenmek ama kendini başka insanlardan üstün görmemek. Azimli ve başarı için hırslı olmak ama şükretmesini ve yetinmesini de bilmek. Yaptığı işi ciddiye almak ama kendini çok fazla ciddiye almamak."


“İnatçı çocuk, zemininde petrol olan tarlaya benzer; üzerinde bir şey yetiştirmek zor görünür ama asıl değeri derindedir!”

“Hayal edenler ile hak edenler arasındaki farkı, samimi çaba, geliştirici vizyon ve disipline edilmiş yetenek belirliyor.”

“Hayatta her zaman pozitif ve destekleyici bir çevre içinde yaşayamayacağız. Eğer büyük bir hayalimiz varsa; bize inanmayacaklar, bizimle alay edecekler, hatta bazen bizi dışlayacaklar, bizi yoldan çıkarmaya çalışacaklar.”

“Tamamen başkasına bağımlı yaşamayı seçen bir kadının, kendi kendine yeten, bağımsız beyinli bir çocuk yetiştirmesi de çok zor.”

“Özgün insanlar bağımsız beyinlidir. Yalnız kalmak çoğunlukla kendi tercihleridir. Onlar seçilmiş yalnızlıktan yakınmaz aksine beslenir. Bu insanlar için yalnızlık kişisel bir yıkım değil, yaratıcı bir inşaat sürecidir. Yalnızlık onlar için kafes değil kariyer kaldırıcıdır. Bu insanların çevre ile ilişkisi çok popüler olmayabilir ama kendileriyle sağlam bir ilişkileri vardır. Dış ilişkileri zayıf olabilir ama iç ilişkileri güçlüdür. İçlerindeki derinlik özgün üretimin temelidir.”

" Çocuğunuzun kendi zirvesine ulaşma yaşı, seçtiği mesleğe göre değişebilir."

"Diktiğin bir fidanın kök tutup tutmadığını her gün yerinden söküp bakarsan, hiçbir zaman kökleri toprağa geçmeyecektir. Sen yapman gerekeni yap ve sonrası için hayata güven!"

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme