İnsanları Nasıl Mutlu Edebiliriz?

 

İnsanları Nasıl Mutlu Edebiliriz?


İnsanları mutlu etmenin yolu önce tatlı bir dile sahip olmaktır. Yani dilin ile kalbinin bir olması, sinsilik düşünmemektir. İnsanı mutlu eden şeyler merhamet, vicdan, güzel ahlaklı olmak, dürüst ve güvenilir olmaktır. Sevdiğimiz insanlara küçük hediyeler alarak onlara hiç beklemediği zaman sürprizler yaparak onları mutlu edebiliriz. Yoksul insanlara, yaşlı insanlara ailemizle birlikte yiyecek alıp onları mutlu edebiliriz. Saygısızlık yapmayarak, nezaketli olarak, bizden yardım istedikleri zaman hemen yardımlarına koşarak insanları mutlu edebiliriz.


 Vatana ve millete bağlı olursak, bayrağımıza saygılı olursak, bağırarak konuşmazsak, seviyeli bir şekilde konuşursak insanları mutlu ederiz ve onlar da bizi mutlu eder. Empati kurma becerisine sahip olursak, bencil olmazsak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bir insanın sorunlarını çözmeye çalışırsak insanlar tarafından sevilen ve sayılan bir kimse oluruz. Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi onlara yapmayarak insanları mutlu edebiliriz. Cömert olursak, yardımsever olursak, kibar olursak, insan olursak insanları mutlu ederiz. Dedikodu etmezsek, insanların fiziksel kusurlar ile alay etmezsek, onları olduğu gibi kabul eder ve onlara saygı duyarsak onlar da bizi sever ve bizi mutlu eder. 


İçimizde kin olmazsa, tebessüm edersek, fedakar olursak insanlar da mutlu olur. İnsana insan olduğu için değer verirsek, makamı için kimseye yaranmaya çalışmazsak insanların gözünde de sevilen kimseler oluruz. Başkalarının acısına ortak olursak, onları anlar ve dinlersek insanlar da mutlu olur…

5 yorum:

  1. çok harika bir açıklama

    YanıtlaSil
  2. çok kotu babam unun yuzunden bana ezberletti

    YanıtlaSil

Deneme