Okuduğunuz Bir Kitabı Tanıtınız.

 Okuduğunuz Bir Kitabı Tanıtınız.


Enrico isimli bir ilkokul öğrencisinin okul ve sosyal yaşamını, ailesiyle ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini ve bir okul yılını kendi ağzından anlattığı Çocuk Kalbi, İtalyan yazar Edmondo De Amicis tarafından 1886 yılında yazılmış eskimeyen bir  muhteşem çocuk romanıdır.  Kitabı okuduğunuz zaman  bir solukta bitireceksiniz ve uzun yıllar unutamayacaksınız. Edmondo De Amicis’in kendi oğlunun günlüklerinden yardım alarak   yazdığı ve birçok dile çevrilen bu roman, dünya çocuk edebiyatının başyapıtları arasında yer alıyor. 

Çocuk Kalbi yalnızca küçük okurlara değil, büyüklere de iyiliğin, eşitliğin ve arkadaşlığın önemini etkileyici bir dille anlatıyor. İtalyalı olan Enrico adlı bir çocuk okulundaki olayları, yaşamındaki olayları anlatmaktadır. Kitapta  anne, baba ve ablasının çocuğa yazdığı mektuplar vardır. O mektupta çocuğa dürüst, güvenilir ve iyi insan olması gerektiği anlatılır. Kimseye kötülük etmemesi, insanların başarılarını kıskanmaması, iyi kalpli olması gerektiğine yer veriliyor.

 Yoksul insanların yoksulluğunu yüzüne vurmamak gerektiği, onlara iyiliği gösteriş yapmadan yapmak gerektiği her şeye rağmen iyi bir insan olarak kalmanın önemine değiniliyor. Kıskançlık, dedikodu, kötü niyet, şiddet iyi bir şey değildir. İnsanın kalbi altın gibi olmalıdır ve içinde arkadaşlarına ve çevresindeki kişilere kötülük beslememelidir. Engelli olan arkadaşların engeli ile dalga geçmenin bir alçaklık olduğuna değiniliyor. 

Öğretmenlere karşı saygılı olunması söyleniyor. Anne, baba ve çevremizdeki herkese saygılı olmalıyız. Askerlerimize karşı saygılı olmalıyız. Vatanımızı ve milletimiz çok sevmeli ve onu geliştirmek için çok çalışmalıyız gibi birçok konuya değinilmiştir. Muhakkak okunması gereken bir kitaptır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme