Bir Gününüzü Nasıl Geçirdiğinizi Anlatınız .

 

Bir Gününüzü Nasıl Geçirdiğinizi Anlatınız. 


Okulun olduğu günler sabah yedi gibi kalkıyor, elimi, yüzümü yıkıyorum. Daha sonra annemin hazırladığı kahvaltı sofrasına oturuyor ve kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltımı bitirdikten sonra çantama her şeyimi  koyduğuma emin olduktan sonra okul kıyafetlerimi giyiniyorum. Daha sonra okula hazır oluyorum ve komşumuzun çocuğu ile birlikte okula doğru yol alıyorum. Okula varınca derslerimi dinliyor, arada haylazlık yapıyor, arkadaşlarımı güldürüyorum, onlar da beni güldürüyor. Öğretmenlerime asla saygısızlık yapmıyorum ve seviyesizce hareketlerde bulunmuyorum. Öğretmen söz hakkı verdiği zaman derslerime katılıyorum vermediği zaman derslerimiz etkili bir şekilde dinlemeye çalışıyorum. 


Öğle arası yemeğinde Ahmet, Mete, Kamil ve ben Erdem bir olup yemeklerimizi masaya koyuyoruz ve herkes getirdiği yemeği paylaşıp kardeşçe yemeye başlıyoruz. Böyle yemek çok güzel oluyor. Çünkü herkes farklı bir şey getiriyor ve zengin bir soframız oluyor. Daha sonra masayı ıslak mendille temizleyip sıramıza geçiyoruz. Sonra dersler bitip eve geliyor ve hemen üstümdeki okul kıyafetlerinden kurtuluyorum. Dinlenmek için yatağa uzanıyorum ama önce ellerimi yıkıyorum tabi ki. Sonra ayrım saat kadar televizyon izleyip dışarıya çıkıyorum. Bir saat kadar arkadaşlarımla güvenli mahallemizde oynayıp eve geliyorum. Sonra yemek yiyorum ve ödevlerimi açıyorum. 


Gün içinde yaptığımız dersleri tekrar edip kaynak kitaplarımdan sorular çözüyorum. Arada mola veriyorum. Sonra ailemle çay keyfi yapıyoruz, anneme ve babama gün içinde okulda neler yaptığımı anlatıyorum, bazen gülüyoruz, bazen anlattığım olaylar karşısında duygulanıyoruz. Daha sonra biraz kardeşimle oyun oynuyorum. Sonra kitapları alıp yataklara geçiyoruz. Okuyup dişlerimizi fırçalayıp ertesi güne güzel bir uykuyla hayata devam ediyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme