Eğer Başka Birinin Yerine Geçme Hakkınız Olsaydı Bu Kim Olurdu? Nedenleriyle Anlatınız

 

Eğer Başka Birinin Yerine Geçme Hakkınız Olsaydı Bu Kim Olurdu? Nedenleriyle Anlatınız

 

 Başka birinin yerine geçmek ilk bakışta insana ürkütücü gelebilir. Çünkü hepimiz kendine has özellikleri olan ve kendinden vazgeçmeyi aklına bile getirmeyen insanlarız. Toplum içinde kendi özelliklerimiz ile var olur ve bu özelliklerimiz sayesinde toplumda yer edinmeyi başarabiliriz. Ama birinin yerinde olmayı takdir ettiğimiz bir insanı örnek almak olarak kabul edebiliriz. Böyle düşünecek olursak ben Mustafa Kemal Atatürk'ün yerinde olmayı isterdim.

 

Mustafa Kemal Atatürk; etrafını yedi düvelin sardığı, umutların tükendiği, artık hangi devletin himayesi altına girmek daha iyi olur diye düşünüldüğü bir zamanda ortaya çıkmış ve milletine ümit olmuştur. Bir milleti köle olmaktan kurtarmış ve kendi kendini yönetme hakkı tanımıştır. Sadece bunlar mı? Elbette hayır... Atatürk'ün yerinde olmayı istememin daha bir sürü sebebi var. Atatürk ömrü cepheden cepheye geçen bir lider olmasına rağmen okumayı çok sevmiş ve nereye giderse gitsin yanından kitabı eksik etmemiştir. Çocuklara değer vermiş, kadınlara haklarını birçok medeni geçinen devletten daha önce vermiştir. Atatürk sayesinde, köylü toprak ağalarına hizmet etmekten kurtulmuş ve kendi toprağını işlemeye başlamış ve milletin efendisi olmuştur.

 

İşte bu yüzden illa da birinin yerinde olacaksam bu Atatürk olurdu. Onun devrimleri ve açtığı yolda yüz yıla ulaşan Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmekten daha kutsal ne olabilir ki?

 

2 yorum:

  1. Ben olsam yusuf tekinin yerine gelen biri olmak isterdim çünkü şu kurduğu özel sözler öğrencilere baskı yapıyor ve onlar gittikçe okuldan bıkma sebebi oluyor oyüzden bunu istiyorum bu çocuklar 3 gün okula gelmedi diyelim şimdi çocuk boş yere azarlancak halbuki çocuk hasta ve bunu müdere diyemiyor ve onu yok yazıyorlar çok kötü. Bu ülke daha nereye gidecek belli degil... BU SADECE BENİM AÇIMDAN BAKIŞ

    YanıtlaSil
  2. kanka sağlık ocağına gidip rapor çıkartabilir

    YanıtlaSil

Deneme