Teknolojinin Kazandırdıkları ve Kaybettirdikleri Hakkında Düşüncelerinizi Belirtiniz.


 Teknolojinin Kazandırdıkları ve Kaybettirdikleri Hakkında Düşüncelerinizi Belirtiniz.


Teknoloji insan yaşamını daha kolay hale getirmiştir. Zamandan tasarruf sağlanmış, teknoloji sayesinde bir taşla birçok kuş vurulmaya başlanmıştır. Teknoloji her ne kadar hayatımızda birçok işimizde yardımcı oluyorsa kimi teknolojik ürünleri  (telefon, tablet, leptop vbb gibi) ölçüsüz kullanmamız ise bize büyük kayıplara neden olmaktadır.


Teknolojinin kazandırdıkları şunlardır:

Bilgiye daha hızlı ve daha ucuz yolarla ulaşılmaya başlanmıştır, iletişim ve haberleşme imkanı artmıştır, ulaşım gelişmiş ve daha hızlı ve daha  kolay hale gelmiştir, eğitim ve öğretim imkanları artmış, insanlar öğrenmek istediklerini çabucak internet sayesinde öğrenmeye başlamışlardır, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, fön makinesi vb gibi teknolojik ürünler sayesinde işlerimizi daha çabuk ve daha pratik yapmaya başlamışızdır. Bu da zamandan tasarruf etmemizi sağlamıştır. 


Tıp alanında üretilen cihazlar ile hangi hastalıkların insan vücudunda yer aldığı cihazlar sayesinde görünmeye başlamış ve böylece sağlık alanında büyük gelişmeler sağlanmış ve hastalıklar kısa zamanda tedavi edilmeye başlanmıştır, Sanayi ve endüstri alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde ilerleme sağlanmıştır. alışverişler internet üzerinden yapılmaya başlanmıştır, sevdiğimiz kişileri görmek istediğimiz zaman görüntülü arayabilir ve sevdiklerimizle iletişimimiz devam etmiştir, sosyal medyanın gücü sayesinde dünyanın öbür ucundaki insanların bile hangi koşullarda yaşadığını, farklı ülkeleri ve farklı kültürleri öğrenmeye başlamışızdır.

 

Teknolojinin kaybettirdikleri ise şunlardır:

İnsanlar internette gereğinden fazla zaman geçirmeye başlamış, sosyal medyada iletişim kurma amacından çıkmaya başlamıştır. İnsanlar asosyal olmaya başlamış ve aile bireyleri arasındaki iletişim ve etkileşim zayıflamaya başlamıştır. Çevreye zara veren gazlar ve atıklar çoğalmıştır. İnsanlar kültürel değerlerini kaybetmeye başlamışlardır.  Saatlerce telefon elinden düşmeyen  beyni gelişmekte olan çocukların düşünce gücünü, öğrenme kapasitesini azaltmaya başlamıştır. Kitap okumak, bulmaca çözmek gibi geleneksel güzel alışkanlıklar azalmaya başlamıştır.


 Ana dili konuşmada sorunlar ortaya çıkmıştır. İnsanlar merhaba yerine mrb, selam yerine slm gibi ana dilinden uzaklaşmaya başlamışlar ve dili yanlış kullanmaya başlamışlardır. Teknolojinin fazla kullanılması beyne fiziksel zararlar vermeye başlamıştır. Teknoloji bağımlılığı bağımlılık ikili ilişkileri zedelemekte, iletişimi koparmakta, boşanmalara ve iş kayıplarına sebep olmakta ve kişiyi asosyal bir kimliğe büründürmektedir. Teknoloji bağımlılığı tıpkı sigara ve alkol bağımlığı gibi olmaya başlamış ve insanlar kendi benliğinden, özünden uzaklaşmaya başlamıştır.


 Herkes her yerde yanında telefon taşımakta, her yaptığını sosyal medyada paylaşmakta ve sabah kalkar kalkmaz teknolojik aletlerin başına oturmakta ve gösteriş meraklısı olarak hayatını gözler önüne seren bir nesil oluşmaya başlamıştır. Bu da kültürel değerlerin zayıflamaya başlamasına neden olmuştur. Öfkeli ve gergin bir gençlik ortaya çıkmıştır. İnsanlar tembelliğe alışmaya başlamışlardır. Hareketsiz yaşam insanların obez olmasına neden olmuştur. Yayılan radyasyonlar sayesinde insanların sağlığı olumsuz etkilenmeye başlamış yeni sağlık problemleri ortaya çıkmıştır. İşsizlik artmıştır …vb.

4 yorum:

  1. Türkçe konuşma sınavım için lazımdı, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Türkçe konuşma sınavı için gerekliydi.çok sağlun

    YanıtlaSil
  3. Türkçe konuşma sınavından 100 aldım teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme