Çevre Sevgisi Hakkındaki Düşüncelerinizi Belirtiniz.

 Çevre Sevgisi Hakkındaki Düşüncelerinizi Belirtiniz.


 Doğanın bize sunduğu onca armağana rağmen, onca güzelliğe rağmen biz doğaya ısrarla kötülük etmeye devam ediyoruz. Hani bir söz vardır ya “Doğa ile savaş halindeyiz, kazanırsak kaybedeceğiz.” diye. Umarım kazanan insan olmaz. Çünkü insan kazanırsa doğa yok olur, doğa yok olursa insan diye bir şey kalmaz. Çünkü yiyecek ve içecek hiçbir şey bulamayız, salgın hastalıklar artar, açlık olur ve insanlık sonunu kendi eli  kendi sonunu hazırlar. İşte bunların olmaması için doğayı, çevreyi korumalı ve temiz tutmalıyız.

 

Çevreyi temiz tutmalıyız, yeşili korumalıyız, her yeri ağaçlandırmalıyız. Havayı, suyu, toprağı kimyasallar ile zehirlememeliyiz. Atıklarımızı geri dönüşüm kutularının içine atarak doğaya  verdiğimiz zararı az da olsa engellemeye çalışmalıyız. Bu yaşadığımız çevre hepimizin çevresidir. Hepimize düşen bu çevreyi iyi korumak, değerini bilmek ve onu kirletmemektir. İnsan nedense hep çevreye kötülük ediyor ve onu kirli bırakıyor, ormanlara zarar veriyor ve umursamıyor.

 

Oysa her insan kendi evinin önünü süpürse, kendi çevresini temiz tutsa hiçbir yer kirli kalmayacak ve doğamızla uyumlu halde yaşamaya mutlu bir şekilde devam edeceğiz. Yeter ki çevreyi temizleme konusunda gönüllü olalım ve bize eşsiz armağanlar veren bu doğayı, bu çevreyi yok etmeyelim. Seçim sizin ister kirletir yok eder ve yok olursunuz, ister temiz tutar ve var olursunuz.

12 yorum:

  1. Çok tşk ederim sınavdan 100 alacagım

    YanıtlaSil
  2. valla 100 geliyor

    YanıtlaSil
  3. Sınava girdim 100 aldım çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Bazı yerlere giriş azıcik alakasız olmuş ama kesin 100 alcam tşk ederim

    YanıtlaSil
  5. iyı belki 100 alabilirim ama hocalar notu veriyor zaten ama yinede teşk

    YanıtlaSil
  6. galiba yüz alcam

    YanıtlaSil
  7. Ben de yüz alacam gibi ama nereyi yazsam bilemedim yaa

    YanıtlaSil
  8. Konuşma sınavından🧿💯

    YanıtlaSil
  9. yarın sınav var inşallah unutmam ne yazdığını ve 100 alırım

    YanıtlaSil

Deneme