Gezip Gördüğünüz Bir Yerin Sizde Uyandırdığı İzlenimleri Anlatınız.

 Gezip Gördüğünüz Bir Yerin Sizde Uyandırdığı İzlenimleri Anlatınız.

 

İnsanlar farklı yerleri gezip görmek için seyahat ederler. Seyahat etmek kişinin yeni maceralara girmesini sağlar. Yeni yerler görmek, yeni insanlarla tanışmak, farklı tarihi ve doğal güzellikleri gezmek, görmek insanı mutlu eder, dinç tutar ve kültürel olarak da zenginleştirir.Mart ayında Karadeniz gezimiz olmuştu ve  okulca oraya gitmiştik. Gezdiğimiz şehirler  Trabzon, Rize, Ordu, Giresun’du. Gezip gördüğüm yerler arasında en çok ilgimi Trabzon ve Rize çekmişti. Her bir şehrin kendine göre güzellikleri vardı ama ben Trabzon ve Rize’yi çok beğenmiştim. İnsanların dağın başına evlerini yapmaları, dağdan yürüyerek inip çarşıda alışverişlerini halledip tekrar o dağın başına gitmeleri beni çok şaşırtmıştı. Farklı insanları, farklı kültürleri görmek acayip heyecanlandırmıştı.

 

Trabzon’da Sümela Manastır’ını gezmiştik ve manastırın geçmişi hakkında bilgiler edinmiştik. İnsanların sanata verdiği önem manastırın içine çizdiği resimler ve yazılar ile belli oluyordu. Oradan manastırın tarihi hakkında bilgi edinmiştim. Daha sonra Uzungöl'e gitmiştik. Muhteşem bir güzellikte olan Uzungöl daha tepeden izlemek için merdivenlerden yukarı çıkmıştık. O merdivenlerden yukarı çıkıp doğayı, gölü izlemek muhteşem bir duyguydu. Temiz havayı bahar ayında içimize doya doya çekmiştik. Merdivenleri çıkarken nefes nefese kalmıştık ama gördüğümüz manzara karşısında bu zorluklara değmişti. Daha sonra Rize’ye gitmiştik. Çay bahçelerini görmüştük. Çayların görüntüsü  ve muhteşem kokusu harika duygular hissettirdi. Karadeniz’in hamsi tavası, mıhlama, levrek, Karadeniz pidesi, ekmeği, fındığı, sütlacı ve diğer yöresel yemeklerinin tadı çok lezzetliydi. Bir çok yer gezip gördüm ve ruhum açıldı. 

 

Rize’deki  Ayder Yaylası’na gittik ama yayla o kadar övüldüğü gibi bir yer değildi ama yine de idare ederdi. Ordu’da teleferik maceramız oldu. Çok korktum ama yine de cesaret ettim ve teleferikle Ordu’yu tepeden izledim. Hem korku, hem heyecan hem de mutluluk vardı bende. Çok güzel yerler gezdim ve gördüm. Bu şehirleri mutlaka gezin ve görün derim. Çünkü oraya gidip geldikten sonar tekrar gidip gelmek isteyeceksiniz. Ben bayıldım bu güzel ve yeşilin bol olduğu muhteşem şehirlere.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme