Bir Kitap Yazacak Olsaydınız Bu Kitap Ne Hakkında Olurdu Gerekçeleriyle Anlatınız

 Bir Kitap Yazacak Olsaydınız Bu Kitap  Ne Hakkında Olurdu? Gerekçeleriyle Anlatınız


Kitap yazabilme kabiliyetine sahip olunması için kişinin çok okuması gerekir. İyi bir muhakeme yeteneğine sahip olması gerekir. Bir kitap yazacak olsaydım Savaşa Hayır adlı bir kitap yazardım. Çünkü nerede savaş varsa orada çocuklar ölmekte, yetim ya da öksüz kalmaktadır. Savaş çocukları ailesinden, ailesini ise çocuklardan ayrılmaktadır. Savaşın dünyaya zarardan başka bir etkisi yoktur. Kan, gözyaşı ve ayrılıklara neden olan savaşlar dünyanın bulaşıcı hastalığı olmamalıdır. Savaş olunca insanlarda korku oluyor.


 Acı kayıplar yaşanıyor. Kendi ana vatanlarını terk etmek zorunda kalan masum- sivil insanlar başka bir yere göç etmek zorunda kalıyor. Mülteci olarak geldiği ülkede ise çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalıyor ve vatanına olan özlem hiçbir zaman bitmiyor. Ana dilini  bilmeyen insanların ortamında yaşamak onları çok üzüyor. Savaş insanlar psikolojik ve sosyolojik travmalara neden olmaktadır. Özellikle de olan hep çocuklara oluyor. Onlar korkuyor, onlar üzülüyor, onlar ağlıyor ve bu benim yüreğime sancı veriyor. Onların üzüldüğüne şahit olmak, onların öldüğünü, yaralandığını haberlerde görmek beni çok sarsıyor ve kahrolsun savaş diyorum. 


Savaş beladır. En kötü barış savaştan iyidir sözü gerçekten savaşın ne denli anlamsız olduğunu gösteriyor. İşte tüm bunlar için Savaşa Hayır adlı bir kitap yazar ve bu kitapta da özellikle savaşın çocuklara olan etkisini ayrıntıları ile yazmak isterdim.

1 yorum:

  1. Güzel olmuş ama ben biraz uzun ve değişim olsun☺️

    YanıtlaSil

Deneme