Savaşta Bilgi Mi Silah Mı Üstündür Konulu Münazara Örneği

 

Savaşta Bilgi Mi Silah Mı Üstündür Konulu Münazara Örneği

 

İnsanlığı yok eden, kan, gözyaşı ve ayrılıklara neden olan savaş dünyaya kötülükten başka bir şey getirmemiştir. Çünkü savaşlar yıkım demektir, ölen canlar, yaralanan canlar demektir. Bunun için savaşın her türlüsüne şiddetle karşı çıkıyorum.

 

Savaşta bilgi mi kılıç mı üstündür konusunda ise savaşta silahın, kılıcın üstün olduğuna inanıyorum. Çünkü silah olmadan, kılıç olmadan boş boş eli kolu sallayarak savaşa çıkılmaz. Bu bir akılsızlık olur. Savaşta kılıç üstündür çünkü siz ne kadar taktik kullanırsanız kullanın, ne kadar bilgi ile savaşı yeneceğinize inanırsanız inanın bu sadece lafta kalır, uygulamada kesinlikle başarılı olamazsınız. İnsanlığı yok  eden şey atom bombasıdır. Elinde nükleer silahla olan, bombalar olan ülkeler dünyayı bilgi ile değil silah ile tehdit etmektedir. Çünkü atom bombasının vereceği zarar insanlığı yok edecektir. Bu durumda bilgi bir işe yaramayacaktır.

 

 Bunun için savaşta bana göre etkili olan, üstün olan şey elbette ki kılıçtır, silahtır. Bugün Amerika Birleşik Devletleri elindeki nükleer silahlar ile insanlığa meydan okumaktadır. Savaşta kılıç üstün olmasaydı bugün İsrail binlerce Filistinliyi öldüremezdi, binlerce çocuk yaşıyor oluyordu. İsrail’e destek olan Amerika Birleşik Devletleri bu desteği silah şeklinde, bomba şeklinde yapmaktadır. Neden hiçbir Müslüman ülkesi de çıkıp İsrail’e uygulamada dur diyemiyordur. Çünkü güç, kılıç, silah, adı her ne ise bunların hepsi Amerika ve destek verdiği  İsrail’dedir. Ondan dolayı da elbette ki savaşta kılıç üstündür, bilgi zayıftır. Unutmayalım ki silah bütçesi iyi olanlar daha güçlü olur ve dünyaya bu gücü ile meydan okur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme