Vefalı Olmak İle İlgili Kompozisyon

 

Vefalı Olmak İle İlgili Kompozisyon

 

Vefa, yaşanmışlıklara saygı duymak ve birçok şey paylaştığın insanları hatırlamak demektir. Geçmişini ve eski arkadaşlıklarını çok çabuk unutan kişiler ise ''vefasız'' olarak nitelendirilir. Vefalı olmak, yapılan iyilikleri unutmamak, yaşanılan anılara saygılı olmak ve eski günleri anarak sevdiklerimizi, yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, dostlarımızı aramaktır. Vefalı insan bir başka güzeldir benim gözümde. Çünkü böyle insanların ruhu temizdir, kalbi paktır ve kendini bilen, yüreğinde merhamet duygusu olan kimselerdir. Vefalı insan işi bitince iletişimi kesmeyen, sadece çıkarlarını değil insani değerleri de önemseyen kimsedir. Bunun için hayatımız boyunca vefalı olmalıyız ve yapılan iyiliklere karşı aynı şekilde biz  iyilik yapmalıyız.

 

 Bize yardımı dokunsun dokunmasın, bizi bir gülümsemesi ile mutlu eden, bize değer veren herkesi sevmeliyiz, aramalıyız ve araya soğukluk girmemesini sağlamalıyız. Kimi insanlar vardır ki kendilerine emek etmiş en yakınlarına bile en büyük vefasızlığı yaparlar. Maddi durumu iyi olunca, yokluktan çıkınca kendilerine iyilik edenleri çabuk unuturrlar ve o kimseleri bir daha aramazlar. O kimseler r-zor duruma düştüğünde nasılsın bile demezler ve umrunda bile olmazlar. Çünkü böyle kimseler paranın kölesi olmuş, kibrin kölesi olmuştur.

 

İşte böyle insanlardan  vefa bekleyip hayal kırıklığına uğramamak gerekir. Vefalı olmak ile ilgili ne güzel  söylemiştir şu sözü demiştir Mevlana: “Vefa nedir, bilir misin? Vefâ arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefâ; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefâ; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır. Vefalı insanların karşınıza çıkması dileği ile vefa ile kalın.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme