Gençler Yaşlılara Bir Şey Öğretilebilir Mi Konulu Konuşma

 

Gençler Yaşlılara Bir Şey Öğretilebilir Mi Konulu Konuşma


Yaşlılar gençlerden daha deneyimli olan, daha bilgili olan kimselerdir. Elbette her yaşlı çok bilgilidir, çok kültürlüdür diyemeyiz ama genel olarak baktığımızda yaşlıların daha olgun, daha bilge insanlar olduğunu söyleyebiliriz.

Sevgili öğretmenim,


Gençler yaşlılara elbette bir şeyler öğretebilir. Çünkü bilim ve teknoloji o kadar hızlı ilerlemektedir ki yaşlılar buna uyum sağlamakta zorluk çekmektedir. Onun için gençler de onlara ellerinden geldiği kadar destek olmaktadır. Örneğin; Yeni çıkan telefonları  anlamayan yaşlılara gençler yardım eder, telefondan doğalgazını, elektriğini yatırmayan yaşlılara gençler yardım ederek onların teknolojiyi daha iyi öğrenmesini sağlar. Ayrıca bazı gençler kimi yaşlılardan daha olgun ve daha kültürlü olabilir. Çünkü her yaşlı kendini geliştirmiş değildir. Oysa gençler sürekli kendilerini geliştirirler ve yeni bir şeyler öğrenirler. Öğrendiklerini de büyüklerine anlatarak onların da bilgili olmasına katkı sağlarlar. Gençlerle yaşlılar sohbet ederek gündemden konuşurlar. Dünyadaki gelişmelerden konuşurlar ve böylece genç ve yaşlı arasında bilgi alışverişi olur.  Genç insanlar yaşlı insanlara okuma yazma, satranç, kitap okuma alışkanlığı, yeni bir hobi edinme alışkanlığını öğretebilir. Böylece hem yaşlı insan içine kapanmaz ve dünya ile iletişimine devam eder, hem de manevi doyuma ulaşarak kendi mutlu ve dolu hisseder.


Örneğin genç doktor, genç öğretmen, genç mühendis, genç hakim ya da avukat yaşlılara birçok şey öğretebilir ve onların kendilerini geliştirmesine fayda sağlayabilir.  Yaşlı bir insan çocuğundan bile çok şey öğrenebilir. Bunun için gençler yaşlılara elbette pek çok şey öğretebilir diyerek konuşmama burada son veriyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme