Hayatınızda En Çok Etkilendiğiniz Kişi Kimdir? Neden?

 

Hayatınızda En Çok Etkilendiğiniz Kişi Kimdir Neden Konulu Konuşma

 

Hayatımda en çok etkilendiğim, mesleğine saygı duyduğum ve çok sevdiğim kişi kişisel gelişim uzmanı, psikolog doktor, akademisyen  olan rahmetli Doğan Cüceloğlu’dur. Doğan Cüceloğlu yaptığı çalışmalar ile, çocuklara verdiği değer ile, çocuklar ile, öğretmenler ile, yetişkinler ile ilgili yazdığı kitaplar ile benim hayatıma ışık tutmuştur. O çok kaliteli ve çok iyi bir insandır. Yazdığı eserlerde insanın önce kendisini sevmesi gerektiğini, önce kendisine değer vermesi gerektiğini söylemiştir.

 Sevgili Öğretmenim,

İçinde çocuk sevgisi olan, çocukların dilinden anlayan harika bir insandı. Ülkemize, ülkemizin insanlarına yazdığı eserler ile yol göstermiş ve bizlerin daha iyi insan olması için çabalamıştır. Yazdığı eserlerde iyi insan olmamızı istemiştir.  Kıymetli hocamız Doğan Cüceloğlu kişisel gelişim kitapları ve televizyon programı ile tanındı. 1990'lardan itibaren Türk insanının duygu, düşünce ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları ile inceleyen Türkçe kitaplar yayımladı. 1992'de yayımlanan İçimizdeki Çocuk   adlı kitabı, onun en popüler kitaplarındandır. 1996'da Türkiye’ye dönerek üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları yapmıştır. O bize miras olarak çok büyük şeyler bırakmıştır. Ben onun kitaplarını okuyarak daha iyi insanın olmaya çalışıyorum. Somurtkan olmuyorum mesela. Kendini geliştiren, yardıma muhtaç olan insanlara yardım eden, mütevazi insanların değerini bilen bir insan olmaya çalışıyorum.

 

Sevgili Doğan Cüceloğlu’nun şu sözü beni çok etkilemiştir: “ Mükemmel değil merhametli çocuklar yetiştirin. Karıncaları ezmeyen, ağaç dallarını kırmayan, çiçekleri ezip geçmeyen, sevgiyi hissetmeyi ve hissettirmeyi bilen çocuklar.”  O ülkemize çok büyük katkılar sağlamıştır. Onun kitaplarını okuyan insanlar kendilerindeki yanlışları düzeltmeye başlamışlar; daha iyi anne, daha iyi baba, daha iyi öğretmen olma yolunda ilerlemeye başlamışlardır. O her şeyde sevgi dilini kullanan adam gibi adamdı. Onun için ben rahmetli hocamı çok seviyorum ve hayatımda etkilendiğim en değerli kimselerdendir. Doğan Hocanın kitaplarını okuyarak kendi içimdeki gücün farkına vardım ve sorumluluklarını yerine getiren, her şeye sevgi ile yaklaşan, insana insan olduğu için değer veren bir kimse olmaya çalışıyorum. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme