Emek Başarının Anahtarıdır Sözü İle İlgili Bilgilendirici Metin

 

Emek Başarının Anahtarıdır Sözü İle İlgili  Bilgilendirici Metin


Başarının gelmesi tesadüf değildir. Başarılı olmak için belirli bir bilgi birikimi, emek ve alın teri gerekir. Zeka da tek başına başarılı olmada etkili değildir. Önemli olan gayret göstermek, planlı ve programlı olarak yaşamaktır. Emek etmeden başarı olmayacaktır. Çünkü hiç kimseye yattığı yerden  para gelmez, mutluluk gelmez. İnsan aklını kullanmalı ve aklını da doğru işlerde kullanmalıdır.


 Örneğin; İleride iyi bir doktor olmak istiyorsanız her gün planlı ve programlı olarak çok çalışmak, kitap okumayı alışkanlık haline getirmek ve her türden kitap okuyarak genel kültürünüze yatırım yapmak gerekir. Yani çok yönlü olmak ve bunun için emek ederek kendimizi geleceğe hazırlayabiliriz. Emek edildikten sonra başarı da kendiliğinden gelecektir. Emek olmadan yemek olmaz, en güzel yağmur alın teridir gibi sözler emek etmenin ne denli güzel bir eylem olduğunu, insana yakıştığını ve insanı onurlu kıldığını anlatan sözlerdir. Dünyada büyük işler başarmış insanlara baktığınızda onların çok çalıştığını, çalışmaktan asla vazgeçmediğini görebilirsiniz. Örneğin Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar eskiden günde on sekiz saat çalıştığını, şu anda ise on ki saat çalışabildiğini söylüyor. Şimdi bu bilim adamının başarılı olması emek değil de nedir peki? 


Elbette emek, alın teri, azim ve çok çalışmaktır. Emek etmenin doğa sonucu ise başarılara doymamak, başarıların daim olması demektir. Hele de bir de yaptığınız işi candan seviyorsanız hayat sizin için daha anlamlı olur ve zevkle işinizle meşgul olmaya, başarılara doymamaya devam edersiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme