Hastaları Ziyaret Etmek Niçin Önemlidir?

 

Hastaları Ziyaret Etmek Niçin Önemlidir?


 Her zaman sağlıklı olamayız.  Hastalık genç ya da yaşlılık  demez. Her an insanoğlunun başına bir şey gelebilir. Onun için her şeye hazırlıklı olmalıyız. Hasta insanlar en çok sevgiye ve ilgiye muhtaç olurlar. Onlar yakınlarındaki komşularını, eş ve dostlarını isterler. Onun için hasta insanları yalnız bırakmamak gerekir. Onları ziyaret etmeliyiz. 


Çünkü hastaları ziyaret ettiğimiz zaman onlara bir güzel bakışımız, merhametli yaklaşım tarzımız  ile güç veririz ve onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlarız. Bizden gördükleri sıcaklık ve samimiyet sayesinde kendilerinde güç bulabilirler ve daha kısa zamanda iyileşebilirler. Bunun için hastaları mutlaka ziyaret etmeliyiz ve onları yalnız bırakmamalıyız. Hasta bir mü'mini ziyaret etmek Peygamberimizin (s.a.s) sünnetidir.  Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa  da hastaları ziyaret eder, mü'minlere de hasta ziyaretini tavsiye ederdi. 


Hasta bir mü'mini ziyaret eden kişi hem hastaya moral vermiş olur, hem de kendisi sevap kazanır. Bundan dolayı elimizden geldiğince çevremizde hasta olan yaşlı teyzelerimizi, amcalarımızı ziyaret etmeliyiz. Ziyarete giderken de elimize ufak bir hediye almalı ve onların gönüllerini hoş tutmalıyız. Böylece hem daha iyi bir insan olmuş oluruz hem de empati kurma  becerimizi daha iyi gelişir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme