Azim Dost Olunca Başarı Yoldaş Olur Sözü İle İlgili Konuşma


Azim Dost Olunca Başarı Yoldaş Olur Sözü İle İlgili Konuşma

 

Bir kimsenin bir işteki engelleri yenme istenci, istek ve kararına azim denilir. Azimli insan aklına koyduğu bir işi yapmak için sabırla işine koyulur ve işini başarana kadar mücadelesine, çalışmasına devam eder. Asla pes etmez. Çünkü pes ettiği an başarı da gelmeyecektir. Başarı ancak azimle olacaktır:  Bunun için de azim dost olunca başarı yoldaş olur. denilmiştir. Yani azimli kişi çalışmasının ve alın terinin sonucunda başarı sağlayacaktır. Zorluklar kolaylıkları beraberinde getirecek, mutluluk gelecek, para gelecek, zafer çalışan ve azimli olan kişinin olacaktır.


Sevgili öğretmenim,


Atalarımız da azim ile ilgili çok güzel bir söz söylemiştir: “Azimli sıçan duvarı deler.” Sabırla çalışan, kararlı kişilerin başaramayacağı iş, üstesinden gelemeyeceği zorluk yoktur. Böyle insanlar için başarı kaçınılmaz olur. Onun için de azim ile dost yoldaştır denilmektedir. Hayatta kendimize göre planlarımız olmalıdır. O planın gerçekleşmesi için de disiplinli bir şekilde , bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Ancak o zaman başarılı oluruz. Başarı da beraberinde mutluluğu getirir.

 

Kişi yeter ki kararlılıkla yoluna devam etsin ve en ufak bir zorlukta hemen amaçlarından vazgeçmesin.  Azim ile ilgili şu  sözü de  çok önemlidir: “Azim paha biçilmezdir.  Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla  uğraşmaktan vazgeçemediğimden başarıyorum.” der Albert Eınstein. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme