Okuduğunuz Kitaplardaki Kahramanlarla Aranızda Neden Bir Bağ Kurarsınız? Söyleyiniz.

 

Okuduğunuz Kitaplardaki Kahramanlarla Aranızda Neden Bir Bağ Kurarsınız? Söyleyiniz.


Okuduğumuz kitaplardaki kahramanlar sanki bizimle özdeş olmuş, bizim aynımızmış gibi hissederiz ve kendimizi o kahramana yakın buluruz. Çünkü bizde olan özelliklerin onda da olduğunu görebiliriz. Mesela doğruluk, dürüstlük, güven, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, çalışkan, başarılı, sorumluluk sahibi insan olduğunu görebiliriz kahramanın. Yardımsever, merhametli, hayvanları seven ve koruyan vb gibi kahramanlarla kendimize yakın hissedebiliriz.


 Onun için de kendimizi kahraman ile özdeşleştiririz ve bunun için de o kahraman ya da kahramanlara yakınlık duyabiliriz. Ayrıca yıllar yıllar önce  yıl önce yazılmış büyük yazarlarla konuşuyormuş, onlarla dertleşiyormuş gibi hissederiz. Düşünsenize Tolstoy, Dostoyevski gibi dev yazarların eserini okurken o kitapta yazarla konuşuyormuş gibi kitaba, kitabın kahramanına yakınlık duyarız ve o kitap  ya da kitaplar  bizim her şeyimiz olur. 


Kitabı bitirdiğimizde ise çok sevdiğimiz bir yakınımızla vedalaşıyor hissine kapılarak duygulanabiliriz. Kitabın kahramanı sorumsuz biriyse, çok uykucu ise, ya da diğer olumsuz özelliklere sahipse ve kitabı okuyan kişi de o özelliklere sahipse   okuyan kişi de kendini olumsuz karakterler ile kahramanlar ile bağ kurabilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme