Babalar Ve Oğullar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Babalar Ve Oğullar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları


1) Kitabın konusu nedir?

Cevap: Nihilist bir özelliğe sahip olan Bazarov’un dünyada olan tüm kuruluşların yıkılması gerektiğini savunarak düşünce yapısının tam tersi duygularla oradan oraya savruluşunu konu edinir.

2) Bazarov’un mesleği nedir?

Cevap: Doktorluk

3) Bazarov arkadaşı Arkady’in evinde kalacağına neden mutlu olur?

Cevap: Çünkü burada bilimsel  çalışmalarına ve araştırmalarına yeterli miktarda zaman ayıracağını düşünür, rahat olacağını bilir ve mutlu olur.

4) Bazarov nasıl bir kişiliktir.?

Cevap: Bazarov  hiçbir şeye inanmayan bir nihilisttir. Hiçbir şeye saygı duymaz, her şeyle alay eder. Eskiye bağlı her şeyi gülünç bulur.


5) Bazarov kiminle tartışarak ona kendince gerçekleri göstermeye çalışır?

Cevap: Arkday’in amcası olan Pavel ile tartışarak ona gerçekleri göstermeye çalışır.

7) Bazarov ne üzerinde çalışmalar yapmaktadır?

Cevap: Tartışmadan kalan zamanlarında doğaya çıkarak böcek toplar ve böcekler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

8) Bazarov  kimi iç içe sever ve fakat ona olan sevgisini inançlarından dolayı açıklayamaz?

Cevap: Anna

9) Bazarov’un babasının mesleği denir?

Cevap: Doktor

10) Bazarov hangi hastalıktan hayatını kaybetmiş birine otopsi yapar?

Cevap: Tifo hastalığından hayatını kaybetmiş olan birine otopsi yapar.


11) Bazarov neyden hayatını kaybeder?

Cevap: Tifodan ölmüş birine otopsi yaptığı sırada yanlışlıkla elini keser ve ölen kişiden geçen tifo hastalığına yakalanır ve hayatını kaybeder.

12) Babalar ve Oğullar adlı kitabın yazarı kimdir?

Cevap: Turgenyev

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme