Babalar Ve Oğullar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Babalar Ve Oğullar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Babalar Ve Oğullar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Babalar Ve Oğullar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları


1) Kitabın konusu nedir?

Cevap: Nihilist bir özelliğe sahip olan Bazarov’un dünyada olan tüm kuruluşların yıkılması gerektiğini savunarak düşünce yapısının tam tersi duygularla oradan oraya savruluşunu konu edinir.

2) Bazarov’un mesleği nedir?

Cevap: Doktorluk

3) Bazarov arkadaşı Arkady’in evinde kalacağına neden mutlu olur?

Cevap: Çünkü burada bilimsel  çalışmalarına ve araştırmalarına yeterli miktarda zaman ayıracağını düşünür, rahat olacağını bilir ve mutlu olur.

4) Bazarov nasıl bir kişiliktir.?

Cevap: Bazarov  hiçbir şeye inanmayan bir nihilisttir. Hiçbir şeye saygı duymaz, her şeyle alay eder. Eskiye bağlı her şeyi gülünç bulur.


5) Bazarov kiminle tartışarak ona kendince gerçekleri göstermeye çalışır?

Cevap: Arkday’in amcası olan Pavel ile tartışarak ona gerçekleri göstermeye çalışır.

7) Bazarov ne üzerinde çalışmalar yapmaktadır?

Cevap: Tartışmadan kalan zamanlarında doğaya çıkarak böcek toplar ve böcekler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

8) Bazarov  kimi iç içe sever ve fakat ona olan sevgisini inançlarından dolayı açıklayamaz?

Cevap: Anna

9) Bazarov’un babasının mesleği denir?

Cevap: Doktor

10) Bazarov hangi hastalıktan hayatını kaybetmiş birine otopsi yapar?

Cevap: Tifo hastalığından hayatını kaybetmiş olan birine otopsi yapar.


11) Bazarov neyden hayatını kaybeder?

Cevap: Tifodan ölmüş birine otopsi yaptığı sırada yanlışlıkla elini keser ve ölen kişiden geçen tifo hastalığına yakalanır ve hayatını kaybeder.

12) Babalar ve Oğullar adlı kitabın yazarı kimdir?

Cevap: Turgenyev