İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

Fiilimsiler İle İlgili Test-1

    7

Fiilimsiler 2016-2017 Konu Anlatımı İçin Tıklayın ...

Bu testi PDF indirmek için tıkla

Aşağıda sizler için hazırladığımız 20 soruluk fiilimsiler konusu ile ilgili online testi çözebilirsiniz . Her sorunun cevabı 5 puandır . Testi bitirdikten sonra puanınızı yorum kısmına yazarak paylaşabilirsiniz . 


Şimdiden kolay gelsin ...


Fiilimsiler İle İlgili Açık Uçlu Test Soruları İçin Tıklayın
Fiilimsiler İle İlgili Konu Anlatımı İçin Tıklayın....


Fiilimsiler İle İlgili Test-2 ( Kolay )


Fiilimsiler İle İlgili Test-3



1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır ?
A) Koşmak etkili bir spordur.
B) Kapıdan bakıp kaçtılar.
C) Bize gelmeyecekler mi ?
D) Konuşan çocuğa baktık bir anda.  
2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime fiilimsi değildir ?
A) Babam gelecek yıl bitiriyor.
B) Söylenecek söz bulamıyorum.
C) Şimdi susulacak zaman değildi.
D) Ağaçlar budanacak yarına kadar.
3.
Adam otobüse yetişmek için hızla koştu. Şoför koşan adamı görünce yavaşlayarak durdu. Adam biletini atıp yerine oturdu.

Yukarıdaki cümlede kaç fiilimsi kullanılmıştır ?

A) 5  B) 4  C) 3  D) 2
4. "Yıllar önce bir not bile bırakmadan buralardan ayrıldı."
Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimedeki fiilimsinin özdeşi aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır ?
A) Susmak bazen en güzel erdemdir.
B) Yarın okulda görüşünce her şey anlaşılır.
C) Soruyu bilen buraya gelsin.
D) Bu ülkede görülecek çok yer var.   
5. Zarf-fiiller cümleyi zaman anlamından tamamlarlar.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde buna uygun bir kullanım vardır ?
A) Hemen görünüp kayboluyor.
B) Konuşa konuşa okula doğru gidiyorlar.
C) Beni görünce şöyle bir gülümsedi.
D) Çocuk konuşmadan öylece beklemiş.  

6. "Onu uzun zaman sonra yeniden görünce güzellikleri daha önceden fark eden bir adam olmak benim için bir amaç oldu. "
Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimelerin aldığı fiilimsiler hangi seçenekte doğru olarak sıralanmıştır ?
A) Zarf fiil -sıfat fiil- isim fiil
B) İsim fiil - sıfat fiil - zarf fiil
C) Sıfat fiil- isim fiil - zarf fiil.
D) Zarf fiil - isim fiil - sıfat fiil  
7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime isim fiil eki alarak kalıcı isim olmuştur ?
A) Sana söylediklerimi sakın unutma.
B) Bekleme seni terk eden insanları.
C) Koşma halk edebiyatına ait bir türdür.
D) Lütfen her söylenileni dikkate alma.
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim fiil bir isim tamlamasında tamlanan görevinde kullanılmıştır ?
A) Devlet bir zaman sonra çöküş aşamasına girdi.     
B) Babamın en sevdiği iş devamlı okumaktır.
C) Görme insana verilmiş harika bir yetenektir.   
D) Annemin hikaye okuyuşu eşsiz lezzet verir.  

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiille çekimlenmiş bir fiilimsi yüklem olarak kullanılmıştır ?
A) Konuşacak daha çok şeyimiz var dediler.
B) Yazın harareti atmanın en iyi yolu çay içmektir.
C) İçeri göz atıp tekrar dışarıya doğru gitti.
D) Dinledikçe dinlenilen bir konuşması vardı.
10.
"Zarf filler diğer fiilimsi ekleri gibi çekim eki almazlar. "
Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde yukarıdaki açıklama ile ters düşen bir kullanım vardır ?
A) Anlaşmazlıkları çözüp işimize devam ettik.
B) Bana bakınca ne diyeceğimi bilemedim.
C) Söylenenleri iyice dinlemeden karar verme.
D) O gelinceye kadar dergileri karıştırdım.  
11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf fiil vardır ?
A) Etrafa bakınca ne kadar da güzel dedim.
B) Çok bilen adam az konuşur.
C) Sevmek bitmez hazinelerin kapısını açar.
D) Çocuk iki ayda tanınmaz hale gelmişti.
12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf fiil  kullanılmamıştır ?
A) Yıllardır çalışa çalışa kazanmasını bildi.
B) Bana bugüne kadar çok iyiliği dokundu.
C) Bilip bilmeden her lafa yorum yapma.  
D) Gördüklerini üzülerek anlatıyordu.  
13. Aşağıdaki seçeneklerde yer alan tamlamalardan hangisi fiilimsi eki alarak oluşmuştur ?
A) Dertli insanların sayısı gittikçe artıyor.
B) Evin duvarı günden güne dökülüyor.
C) Görünen köy kılavuz istemez.
D) Başarının anahtarı çok çalışmaktır ?
14.  "Konuş-" fiili aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf fiil eki almıştır ?
A) Onun derdini konuştukça daha iyi anladım.
B) Günlerdir seninle konuşmak için çabalıyordu.
C) Güzel konuşan bir insan olmaktı hedefi.
D) Okulda konuşma egzersizleri yapıyorduk.   
15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla fiilimsi bulunmaktadır ?
A) Duygulanınca gözyaşlarını tutamazdı.
B) Babam yıkılmaz bir duvar gibiydi.
C) Bahçe bakım yapıldıkça güzelleşti.  
D) Beklemek özlenen bir yolcu gibiydi.

16. "Bazı fiilimsi ekleri zamanla eklendiği sözcüğü kalıcı isim haline getirmiştir."
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir kelime vardır ?
A) Dünya bir bekleyiş yeridir.
B) Kışın dondurma çok özlenir.
C) Kar evlere dolmak üzereydi.
D) Kapanan yollar iki saatte açıldı.

17. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde tüm kelimeler sıfat fiil eki almıştır ?
A) bulunan - öpülesi - baktıkça
B) tanıdık - gülüş - durdukça
C) görülesi - düşünen - bilinmez
D) susan - görüşme - bekleyip

18. "-mış/-miş" eki aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir görevde kullanılmıştır ?
A) Saatlerce kendini tanıtmaya çalışmış.
B) Hızla geçermiş zaman bu şehirde.
C) Duyarmış her söylenen sözü.
D) Gelişmiş ülkelerde hayat standartları yüksek.

19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat fiil eki almış kelime kalıcı isim oluşturmuştur ?
A) Geçmiş günlerin hatırına selamını aldım.
B) Görünmez kaza işte ne zaman gelir bilinmez.
C) Dolmuş durakta uzun süre bekleyemedi.
D) Ülkemizde görülesi yerler ne kadar da çok.

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır ?
A) Bakımsız ev zaman gelir yıkılır.
B) Gelişmek için gayret göstermeliyiz.
C) Bu manzara karşısında şaşırıp kaldım.

D) Beklenmedik anda karşıma çıkıverdi. 

Fiilimsiler İle İlgili Çalışma Kağıtları İçin Tıklayın ( 7 Adet ) 



Bu testin videolu çözümü için tıklayın....




Fiilimsiler ile ilgili video konu anlatımı 




Cevap Anahtarı
1
C
2
D
3
A
4
B
5
C
6
A
7
C
8
D
9
B
10
D
11
A
12
B
13
C
14
A
15
D
16
B
17
C
18
D
19
C
20
A




7 yorum:
Write yorum
  1. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Çok İyi Çok Güzel Teşekkürler Daha Fazlasını İsteriz :D

    YanıtlaSil
  3. kardeş ben bunu kağıtta çöz mek istiom kopyalayamıom neden bu siteyle mi alakalı?

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir site herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel.....

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.