İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

Fiilimsiler İle İlgili Test-3

    0

Fiilimsiler-3                   Şuayip HATİP

 


1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki almış bir kelime kullanılmamıştır ?

A) Çocuk kendi çıkarmadığı bir sorunla karşı karşıyaydı.
B) Tüm konuşmalarını kendi hazırlarmış.
C) Giittiği evde tanıdık yüzler varmış.
D) Konuşan öğrencileri sakin bir dille uyardı.    

2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki kullanılmamıştır ?

A) Görülesi manzara bu olsa gerek.
B) Gülümseyerek içeriye girdi.
C) Ağlayan çocuğa ne olduğunu merak ettim.
D) Ona bu kötülüğü yapanı bulacağım.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil eki almış bir kelime kullanılmıştır?

A)Teneffüste gelip beni bul, dedi.
B) Bu ödevi yapmak çok zor.  
C) Dönüş saatiniz ne zaman ?
D) Yarın gelecek uçağı bekliyorum.  

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil eki almış bir kelime yoktur ?

A) Konuyu yazarak daha iyi öğrenirsin.  
B) Sokağa girince eski evlerini tanıdı.
C) Kitaplarını alıp yanıma gel.
D) Düşünce hayatımızın tanınan bir simasıdır.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil kullanılmıştır ?

A) Kaybolan kardeşini aramak için dışarı çıktı.
B) Babasını karşısında görünce çok sevindi.  
C) Markete gidip ekmek aldı.
D) Annesinin arkasından bakarak okula gitti.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil yoktur  ?

A) Sağlıklı olmak için iyi beslenmeliyiz.
B) Evrakları tamalayıp geliyorum.
C) Çalışma masasına oturdu.
D) Yeni kitap almak için kütüphaneye gitti.   

7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil vardır  ?

A) Ders çalışmadıkça daha da tembelleşiyordu.
B) Sanki güneş daha hiç gözükmeyecekti.
C) Kardeşine bakmak zorundaydı.
D) Kapıyı aralayınca tuhaf sesler duydu.  

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil ve sıfat-fiil birlikte kullanılmıştır ?

A) Ödev yapmak zoruna gidiyordu.      
B) Koşar adımlarla yanıma geldi.
C) Çiçekleri sulamak için dışarı çıktı.   
D) Ödevini yapmak için tanıdık kişilerden yardım aldı.    

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil eki almış bir kelime vardır ?

A) İneceği durağa gelince işaret etti.
B) Sürekli çalışmak ne kadar iyi.
C) Tek derdi daha çok para kazanmak.
D) Akacak kan damarda durmaz.   

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer alan fiilimsi diğerlerinden farklıdır  ?

A) Ödevlerimi yapıp dışarı çıkacağım.
B) Görülesi bir köye gittik.
C) Ardına baka baka gitti.
D) Ders çalışarak sınavı geçersin.    

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil vardır ?

A) Tanınmış insanlar her zaman güler yüzlü olur.
B) Susulacak yerde susmayı bilmek gerekir.
C) Düşe kalka ilerlemeye çalışıyordu.
D) Kırılası eller! Evladıma nasıl kıydınız ?

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir fiilimsi kullanılmıştır ?

A) Ne yapıp edip annesinden izin aldı.
B) Sorulan sorulara doğru cevap veriyor.   
C) Yapacakları işleri bir bir planladılar.
D) Konuşan adama doğru bir anda döndük. 
  
13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki alan bir kelime kullanılmıştır ?

A) Annesine koşarak sarıldı.  
B) Sınavı kazanınca çok sevindi.
C) Son soruyu yapmayı unutmuş.  
D) Bu saatte sokakta gezen kimse olmaz.

14.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil eki almış bir kelime vardır ?

A) Bugün yapılacak çok iş var.
B) Ödevini yapıp hocasına gösterdi.  
C) Çalışmayan insan belli olur.
D) Başlamak bitirmenin yarısıdır.  
   
15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki almış bir kelime vardır ?

A) Böyle yaparak beni üzüyor.
B) Bu durumda düşünecek bir şey yok.
C) Beni görünce yolunu değiştirdi.    
D) Marketten ekmek alıp geldi.  

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil kullanılmamıştır ?

A) Bundan sonra yapılacak iş kalmadı.
B) Salonda tanıdık insanlar vardı.
C) Çalışma saatleri yeniden düzenlendi.
D) Kantin sırasında çok bekleyen vardı.  

17. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde isim-fiil eki almış bir kelime kullanılmıştır ?

A) Sınavı atlatınca rahat bir nefes alacak.
B) İtalya'ya gitmek en büyük hayaliydi.
C) Sivas'ın gezilecek yerleri çoktur.
D) Havalanan uçak Madrid'e inecek.

18. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki almış bir kelime kullanılmıştır ?

A) Onu görmek istiyorum.
B) Bugün kötü bir gündü.
C) Gelecek yıl görüşürüz.   
D) Kimse beni anlamıyor.   

19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi eki alan kelime kalıcı isim oluşturmuştur ?

A) Koşarak otobüse yetişmeye çabaladı.
B) Onu aramak aklına gelmemiş.
C) Ömer kazma ile bahçede uğraşıyor.
D) Çalışan insan her işi başarır.  

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanılmıştır ?

A) Bugün okula gelmeyeceğim.
B) Okul kaçta dağılacak.
C) Oda da küçük bir sandalye vardı.
D) En sevdiğim renk mavidir.









Cevap Anahtarı
1
B
2
B
3
A
4
D
5
A
6
B
7
C
8
D
9
A
10
B
11
C
12
A
13
D
14
B
15
B
16
C
17
B
18
C
19
C
20
D


Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.