Fiilimsiler İle İlgili Test-2 (Kolay) - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Fiilimsiler İle İlgili Test-2 (Kolay)

    0

Fiilimsiler-2                   

 
 1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir fiilimsi kullanılmıştır ?

A) Okula koşa koşa gitti.
B) Müzik dinlemek beni rahatlatıyor.
C) Sınava çalışmadan girdi.
D) Sınava soru çözerek çalıştı.   

2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki kullanılmıştır ?

A) Başarılı olmak için çalışmak lazım.
B) Gelecek sene Sivas'a geliyorlar.
C) Dün akşam onlar gelmiş.
D) Düşüne düşüne aşağı doğru indi.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil eki almış bir kelime kullanılmıştır?

A) Birinci olan öğrencilere ödül verildi.
B) Sorularıma gülerek cevap verdi.
C) Bunu söyleyince şaşırdım.
D) Sıkılmak için hiçbir sebep göremiyorum.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil eki almış bir kelime vardır ?

A) Her kelimesini düşünerek konuşur.
B) Bundan sonra yapacaklarını kararlaştır.
C) Herkes yaptığı ödevi buraya getirsin.
D) O üstündekini bir daha giyme.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi yoktur ?

A) Bütün işlerini planlayarak yapar.
B) Yaşadıklarını iyice düşün.  
C) Düğmeyi tekrar yerine yerleştirdi.
D) Bu işi yapabilmek çok zor.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır ?

A) Sabah erkenden kalkıp ödevlerini yaptı.
B) En sonunda arabayı çalıştırmayı başardı.
C) Giydiği gömlek ona çok yakışmıştı.
D) Akşam saatlerinde evden ayrıldık.   

7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi eki alarak kalıcı bir isim oluşturmuş kelime vardır ?

A) Çakmak çakınca ev yanmaya başladı.
B) Annem ütü yapmayı sever.
C) Babam soruları düşünerek yap dedi.
D) Amcam işten yürüyerek geliyor.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük zarf-fiil eki almıştır?

A) Sobayı yakmak için çakmak aradım.     
B) Annem solmuş çiçekleri dışarı attı..
C) Kardeşini görmeye koşa koşa gitti.   
D) Bakkaldan dondurma aldık.   

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki almış bir kelime yoktur ?

A) Çalışan insan başarılı olur.
B) Görülesi bir yerdi Kapadokya.
C) Yapılacak işleri vardı.
D) Söyleyiş tarzını hiç beğenmedim.  

10. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde isim-fiil eki almış bir kelime vardır ?

A) Martılar havada süzülüyor.
B) Atlar harada kişniyordu.
C) Adam merdivenlerden aşağı atladı.
D) Bakkaldan zeytin almaya gitti.   

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil vardır ?

A) Gelişi hiç iyi değildi.
B) Yaşadıklarımız bilinen bir gerçekti.
C) Dolmuşta yer kalmamış.
D) Dedemi ziyarete giderken karşılaştık.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil eki kullanılmıştır ?

A) O her sabah iki saat koşar.
B) Oynama saatime az kaldı.  
C) Olay yerinden koşarak kaçtı.   
D) Taşınacak eşya kalmadı.   

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil eki alan bir kelime kullanılmıştır ?

A) Çocuk buralara çalışarak geldi.  
B) Ahmet bize gelmek istemiyor gibiydi.
C) Okula yeni gelen çocuk yaramazdı.  
D) Çalışma saatlerini yeniden düzenledi.

14.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi eki almış bir kelime kullanılmıştır ?

A) Annem her gece kitap okumamı istiyor.
B) Bu kalemliği yeni aldım.
C) Üzerinde kırmızı bir elbise vardı.  
D) Maddi güçler bir gün kaybedilebilir.    

15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi eki alarak kalıcı isim olmuş bir kelime vardır ?

A) Bugün teyzesinin yanında kalacakmış.
B) Yarın akşam bize gelecek misin?
C) Ormana yakacak aramaya gittik.   
D) Arkasına bakmadan koşuyordu.  

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf-fiil kullanılmamıştır ?

A) Kapı çalınca sıçradı.
B) Okuldan gelmeden annesi geldi.
C) Koşarak çıkmış okuldan
D) Etraf temiz gözüküyordu.  

17. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde farklı türden bir fiilimsi kullanılmıştır ?

A) Gelecek yıl bize gelecekler.
B) Ağlaya ağlaya sınıftan çıktı.
C) Dinlediği için iyi not aldı.
D) Son gördüğümde çok küçüktü.

18. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi eki almış bir kelime kullanılmamıştır ?

A) Acıkan doymam susayan kanmam sanır.
B) Görünen köy kılavuz ister mi hiç ?
C) Göz görmeyince gönül de katlanırmış.  
D) Laf torbaya girmiyor ki derdi her zaman.  

19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat fiil eki almış kelime kalıcı isim oluşturmuştur ?

A) İçecek almak için markete girdik.
B) Tanınan bir insandı mahallemizde.
C) Bilinen gelişmeler yeni açıklanıyordu.  
D) Tutar tarafı yoktu anlattıklarının.  

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır ?

A) Bekleyiş gittikçe daha da çekilmez oluyordu.
B) Çocuk aranılan özelliklerin hepsine sahipti.
C) Vakit yaklaştıkça heyecanı artmaya başladı.


Cevap Anahtarı
1
B
2
B
3
D
4
A
5
C
6
D
7
A
8
C
9
D
10
D
11
A
12
B
13
C
14
A
15
C
16
D
17
B
18
D
19
A
20
D


Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.