Hayalini Kurduğunuz Dünyayı Bize Kısaca Anlatınız.

 

Hayalini Kurduğunuz Dünyayı Bize Kısaca Anlatınız.


Bir çocuğun hayalindeki dünyayı çocuk şu şekilde açıklıyor:

Hayalini kurduğum dünyada savaşların olmamasını isterdim. Savaşlar olmadığı zaman bizim gibi çocuklar da ağlamasın, ailesinden ayrılmasın isterdim.  Ayrıca savaşta birçok çocuk arkadaşlarımız hayatını kaybediyor, bazı çocuk kardeşlerimiz ise yaralı olarak yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Benim hayalimdeki dünyada hiçbir çocuk daha doğrusu hiçbir insan savaş yüzünden ölsün istemiyorum. Dünyada barış olsun. İnsanlar birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamaya, kardeşçe el el e olmaya devam etsin. Herkesin yüzü gülsün. İnsanlar mutluluktan ağlasın isterdim. Herkesin kahkahaları her yerden duyulsun ve sevgi dolu bir dünya olsun isterdim.


 Kimse kimseye yardım etmek zorunda kalmasın. Her insan kendine yetebilsin isterdim. Yani kimse kimseden bir şey istemek zorunda kalmasın isterdim. Her çocuk istediğini bedava yesin ve para vermek zorunda kalmasın. Gökkuşağı gibi kaydıraklar olsun isterdim. Eğlence yerleri bedava olsun isterdim.  Çevrede bir tane bile çöp olmamasını isterdim. Her yerin yemyeşil olmasını isterdim.  Doğal kaynakları boş yere tüketmemek isterdim. Herkes tasarruflu olsun isterdim. Doğaya zarar verilmesin isterdim. Kimse kimseye lakap takmasın, çalışkan olanlar tembel olanları küçük görmesin her öğrenci çalışkan olsun ve her öğrenci öğretmeninin gözünde değerli olsun isterdim. Bir arkadaşımızın kıyafeti yırtık diye, ayakkabısı su alıyor diye kimsenin ona acıyan gözlerle bakmasını istemezdim. Onun yerine herkesin ayakkabısı iyi olsun, herkesin kıyafetleri yeni, parlak ve tertemiz olsun isterdim. Anne ve baları çocuklara sürekli ödev yap ödev yap demesinler isterdim. Aile içinde çocuğa hiç bir şekilde şiddet uygulanmasın, aileler hep mutlu olsun, acı kayıplarımız olmasın isterdim. İnsana sadece insan olduğu içinde eğer verilen bir dünyamda yaşam isterdim. 


İnsanların kibar olmasını isterdim. Küfür edilmemesini, küfür ile belden aşağı şakalar yapılmamasını isterdim. Empati kurma becerisine sahip, çok okuyan, çok çalışan insanların olduğu, bilime ve sanata önem verildiği bir dünyada olmak isterdim. Hiç kimse cahil olmasın herkes çalışkan, üretken ve mutlu olsun isterdim. İstediğim zaman yağmur yağsın, istediğim zaman rüzgar essin, kar yağsın ve mutlu  olalım hep birlikte. Kimse kimseye karşı ön yargılı olmasın, hoşgörülü insanlar olalım, insanların fiziksel özellikleri ile dalga geçmeyelim, kimseyi kırmayalım, merhametli insanlar olalım isterdim.

4 yorum:

Deneme