Elinizde Sihirli bir Değnek Olsaydı Dünyada Neleri Değiştirmek İsterdiniz Anlatınız.

 

Elinizde Sihirli bir Değnek Olsaydı Dünyada Neleri Değiştirmek İsterdiniz Anlatınız.


Elimde sihirli bir değnek olsaydı gece yatağa aç olarak yatmış dünyanın her yerindeki çocuklara ulaşmak isterdim. Onları uykusundan kaldırmadan rüyasında istediği her şeyi yedirir, doyurur ve uyandıklarında kendilerini karnı tok ve dinç olarak kalmalarını sağlardım. Uyandıkları zaman da etraflarında istedikleri kadar yiyecek, içecek olmasını sağlardım ve onların yüzündeki tebessümü, sevinci ve gözlerindeki o masum bakışı görmek isterdim. Savaşta hayatını kaybetmiş çocukları hayata döndürürdüm ve onların hayatının elinden alınmasına neden olan devlet yetkililerine gerekli olan en büyük cezayı verirdim.

 

 Çocukları ölen  anne ve babaların da yaşam geri döndürülmesini sağlardım. Savaşa hemen son verirdim ve savaşı başlatan devletlerin dünyadan yok edilmesini sağlardım ama devletin içindeki sivil insanlara, suçu olmayan insanlara asla zarar vermezdim. Zamanında ailesi desteklemediği için, maddi imkanı olmadığı için okula gitmemiş  ama içinde hep okuma merakı, okuma istediği kalmış kişileri tekrar eski yaşına götürür ve onların okumasını ve mutlu olmasını, iyib ir meslek sahibi olmasını sağlardım. Yaptığı hataların geri dönüşü olmayan ve vicdan azabı çeken insanlara son bir şans daha verir ve onların da dürüst, ahlaklı ve mutlu insanlar olmasını sağlardım. İklimleri eski düzenine getirirdim ve her mevsim kendi özelliğini göstersin isterdim. Küresel ısınmayı ortadan kaldırırdım. Doğayı tertemiz hale getirirdim. Havayı, suyu ve toprağı tertemiz yapardım. Kimyasal atıkları dünyadan yok ederdim.

 

 Hiç kimse yoksul olmasın , herkes çalışarak aklını kullanarak kendi iş yerini kursun, kendi mesleğini yapsın ve kula kulluk edilmesin diye elimden geleni yapardım. Ne kadar silah, tank, bomba varsa bunların hepsini yok ederdim onun yerine dünyanın her yerini çiçeklerle, ağaçlarla donatırdım. Dünyaya barışı, sevgiyi, dayanışmayı getirirdim. Çalışmayan insanlara ayrıcalık tanımazdım. Liyakatla işe alırdım ve şu bakanın kızı, şu başkanın kızı diye kimseye bedavadan kadro vermezdim ve herkes emeği ile başa geçsin diye mücadele ederdim. Her insanın kendini güzel hissetmesini sağlardım.

2 yorum:

Deneme