Başınızdan Geçen Bir Anınızı Anlatınız.

 

Başınızdan Geçen Bir Anınızı Anlatınız.


Sabah erkenden kalmıştık. Annem, kardeşlerim ve ben bugün ormana gidecektik. Annem hepimize birer tane yumurta kaynattı, peynir, domates, salatalık, yeşil soğan ve ekmek koydu. Termosa da güzel bir çay demledi, şekeri de aldık ve çıktık orman yoluna doğru yürüyüşe. Ormana vardığımızda her yer yemyeşildi ve orman mis gibi kokuyordu. Sessiz ve doğal bir ortam insanın içine huzur veriyordu. Çeşitli kuş sesleri, rengarenk çiçekler, farklı ağaç türleri ormanı daha da güzelleştiriyordu. Ormandan badem toplamaya başlamıştık.. Sonbahara doğru bademler kurumaya başlıyor ve bizde ormandaki bademler topluyorduk. Hemen ağaca çıktık ve ağaçlardan badem toplamaya başladık. Bir çok bademimiz olmuştu. Hemen birkaç tane kırıp tadına baktık ve harika bir tadı vardı.


 Daha sonra annem hadi çocuklar yoruldunuz yemek vakti dedi  kurt gibi acıkmıştım. Annemin  getirdiği yiyecekleri çok güzel bir şekilde yedik. Daha sonra annem şimdi de ormandan adaçayı ve dağ çayı toplama vakti çocuklar dedi. Kimse yanımdan uzaklaşmasın ve birbirimize yakın olalım dedi. Ben de tamam anne deyip hemen çay aramaya başladık ve ama ben git gide uzaklaşıyordum. Bir şey olmaz hemen onları bulurum diye daha da uzaklaşmıştım. Bir de baktım ki annemler görünmüyordu. Büyük hata etmiştim. Annem bana uzaklaşma demişti ve ben onu dinlememiştim. Hemen bağırdım, ağladım ama sesimi duyan yoktu. Az sonra ormandan köpek sesleri duyulmaya başladı. Köpekler beş taneydi ve bana doğru geliyordu. O anda herhalde artık sonum geldi öleceğim dedim ve kafayı yemiş gibiydim. Bağırmaya başladım ama nasıl bağırma…


Neyse ki sesimi kardeşlerim duymuş ve koşarak gelerek köpekleri kovalamaya başlamışlardı. Annem de yetişmişti ve köpeklerin sahibi olan çoban da arkadan köpeklerini alıp gitmişti. Çok korkmuştum. Hayatımda unutamayacağım bir gün olmuştu. Bir daha kalabalıktan asla ayrılmayacaktım. Eee...  Atalarımız boşuna dememişti sürüden ayrılanı kurt kapar ama Neyse ki kurda değil de köpeklere yem olmamıştım şükürler olsun. Bu bana büyük bir ders oldu ama unutamayacağım da bir anım oldu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme