İçinde Hal Eklerinin Geçtiği Bir Olay Yazısı

     Kağan'a  ( yönelme hali ) babası okuldan ( ayrılma hali ) çıkınca eve ( yönelme hali )gelmesini ( belirtme hali ) söylemşti. Kağan heyecanla okuldan ( ayrılma hali ) çıkacağı anı bekledi. Çünkü babası okuldan ( ayrılma hali )  çıkınca hemen eve ( yönelme hali )  gel dediğine ( yönelme hali )  göre mutlaka ona ( yönelme hali ) bir sürpriz yapacaktı. 

Okul bitti ve Kağan uçarcasına ( yönelme hali )  eve ( yönelme hali )  koştu. Sokağın başına ( yönelme hali )  gelince kapının önünde ( bulunma hali ) ışıl ışıl parlayan bisikleti ( belirtme hali ) gördü. İki yıldan (ayrılma hali )  beri bu bisikletin hayalini ( belirtme hali ) kuruyordu. Adeta mutluluktan ( ayrılma hali ) havalara ( yönelme hali ) uçmuştu.

 Babasının boynuna ( yönelme hali )  sarıldı ve babasına ( yönelme hali ) teşekkür etti. Üzerini değiştirip sokağa ( yönelme hali ) çıkmak için can atıyordu. Bisikletini ( belirtme hali ) arkadaşlarına ( yönelme hali ) gösterecekti. Herkesin ona ( yönelme hali ) imrenerek bakacağından ( ayrılma hali ) emindi. Çünkü kimsede ( bulunma hali )  onunki gibi güzel bir bisiklet yoktu. Yıllar sonra Kağan'ın aklına ( yönelme hali )  o gün geldikçe içine ( yönelme hali ) bir mutluluk dolduğunu ( belirtme hali ) hissediyordu.


     Kağan yıllar sonra kendi çocuklarının ve tüm çocukların mutlu olması için elinden ( ayrılma hali ) geleni ( belirtme hali )  yapmaya ( yönelme hali ) karar verdi. Küçük hediyelerde ( bulunma hali ) bile çocukları mutlu edecek çok büyük anlamlar olduğunu ( belirtme hali ) anlamıştı. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme