Başarılı Olmak

   Başarı en kısa tanımıyla kişinin hedeflediği şeylere ulaşabilmesi olarak nitelendirilebilir .  Başarının tanımı kadar ölçütleri de kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir.
   İnsanlar çoğunlukla başarının doğuştan geldiğine ve kişinin yetenekleri ile ilgili olduğuna inanırlar. Bu düşünceyi tüm insanlar için genellemek yanlış olsa bile bu şekilde düşünenlerin sayısı çok fazladır. Oysaki yetenek ne kadar olsa bile gayret gösterilmeden başarının yakalanması mümkün değildir. Çalışılmadan sadece yeteneklerine güvenen insanlar hiçbir zaman başarıyı yakalayamazlar. Örnek vermek gerekirse yeteneklerinden kimsenin şüphe duymadığı bir çok futbolcu  "çok iyi bir futbolcu olabilirdi." Sözünü söyletebilmenin ötesinde bir başarı yakalayamamıştır. Hep potansiyellerinin çok olduğu söylenmiştir ama hiçbir zaman başarılı oldukları söylenmemiştir.
    Başarıyı yakalayabilmek için çabanın ve çalışkanlığın yanında önemli bir etken de " sabır " dediğimiz güçtür. Başarının yakalanabilmesi için günübirlik beklentiler hüsran yaratır. Yılmadan, yapılan her yanlışın doğruya ulaşmak için bir merdiven olduğunu düşünerek hareket etmek gerekir. " Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır" sözünde de belirtilen meyve aslında başarının ta kendisidir.
    Unutmamak gerekir ki "Başarı, ben başaracağım" diyenlerindir. Kararlılıkla ve bıkkınlık göstermeden gayret gösterenler er ve ya geç istedikleri başarıya ulaşacaklardır. 

2 yorum:

  1. Tebrikler! Yazanın eline sağlık çok işime yaradı.Türkçe'den 100 alarak bu başarı onlar için daha da katlandı.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkurler

    YanıtlaSil

Deneme