Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayatta en gerçek yolun , en akılcı yolun ilimden geçtiğini ifade etmiştir Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal . İlim ve fennin olduğu yerde akılcılık ve gerçekçilik vardır .  Gelişmiş bir Türkiye Cumhuriyeti olabilmek için her zaman ilimin peşinde koşulması gerektiğini burada da görevin en çok gençlere düştüğünü söylemiştir Ulu Önderimiz .

Bilimin olduğu yerde dogmatik bilgiler yer almaz . Saçma ve batıl inanışlar  olmaz . Ülke olarak çağdaş uygarlıklar ya da çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için her zaman bilim ve ilim yolunda yürünmelidir .  Toplum olarak çocuklarımıza küçük yaşlarda ilim yolunda ilerlemeleri gerektiğini anlatmalıyız .  Sahip olduğumuz bilgileri yeri ve zamanı geldiğinde çok iyi bir şekilde kullanmasını bilmeliyiz .  Hayatta en gerçek yolun , en hakiki yolun ilim olması için her zaman gerçekler ve doğrular peşinde koşmalıyız . Kulaktan duyma bilgiler yerine bize mantıklı ve akılcı gelen bilgileri kullanmalıyız . Çünkü gerçeklere ancak bu şekilde ulaşabiliriz . Dünya'nın  her yönden gelişmiş ülkeleri arasında olmak için , başka milletlere gereksinim duymamak için her zaman çok çalışmalıyız . Bilgimizi geliştirmek için pozitif bilimlere inanmalı , bunun için çeşitli deneyler ve gözlemler yaparak gerçeğe yani hakikate ulaşmaya çalışmalıyız . İlimin ve bilimin beslenmediği toplumlar gerilemeye ve batıl inançlara inanmaya devam eder . Böyle bir toplum uzun süre ayakta duramaz ve çok çabuk yıkılır .


Bundan dolayı her zaman ilim yolundan ayrılmamalı , hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğunu yaşayarak ve yaparak öğrenmeliyiz ki aydın bir toplum olalım .  Bundan dolayı millet olarak her türlü bilimsel gelişmeleri  izleyelim ve bu gelişmelerin  ülkemizde de uygulanmasını sağlayalım ki daha çok gelişmiş bir ülke haline gelelim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme