Sayıların Yazımı İle İlgili Test - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Sayıların Yazımı İle İlgili Test

    1
Sayıların Yazımı İle İlgili Test
1. Aşağıdaki tarihlerden hangisinin yazımında yanlışlık yapılmıştır ?
A) 23 Nisan 1923'te
B ) 23 nisan 1923'te
C) 23.04.1923'te   
D) 23.IV.1923'te   
2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Meydana varınca otuzbeş adım at ve sağa dön .
B) 17 Mayıs 2000'deki zafer hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor .
C) Karşıdaki mobilyacıya üç yüz elli lira borcum var .
D) Üniversiteyi 2008'de bitirdim .   
3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazılışı ile ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır ?
A) 5'nci çocuk yetenekliye benziyor .   
B) 1923'de yeni bir devlet kuruldu .
C) İftar yemeğinde yüzelli kişi zehirlenmiş .
D) Sırada bekleyenleri ikişer ikişer aldık .
4. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde sayıların yazılışı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Yarışmayı 3. Sırada bitirmeyi başardı .  
B) Bizim arkadaşlığımız yirmi beş yılı aşkın süredir devam ediyor .   
C) Kirazları 2'şer 2'şer ağzına atmaya başladı .
D) Kahvehanede saatlerce altmışaltı oynadılar .   
5. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde sayıların yazılışı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) 1974'te milletimizin haklarını korumak için bir harekatta bulunuldu .
B) Yeni aldığım kitapta dörtbin beşyüz soru vardı .  
C) Bu olayın ardından yirmi beş yıl geçti .  
D) Kasada 2 milyon lira   para vardı .

6. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımı doğrudur  ?
A) Hepimiz 4'er adım arayla yürüyorduk . 
B) Müzikte onaltılık notaları öğreniyoruz .     
C) Bizim takım ligi 5'nci sırada tamamladı .     
D) Bu okula 2007'de başladım .
7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazılışı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Olaydan on üç gün sonra yanımıza geldi .
B) Sınavdaki 5. Soru çok zordu .  
C) Yarışmanın 21.XI.2018'de yapılacağı söylendi .  
D) Bizi 20.55'de arayacağını söylemişti .     
8. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde sayıların yazımı ile ilgili bilgi verilirken bir hata yapılmıştır ?
A) Üleştirme sayıları yazı ile yazılır .  
B) İsimleri sayılardan oluşan iskambil oyunları ayrı yazılır .   
C) Sayılarda kesirler virgülle ayrılır .
D) Sıra sayılar yazılırken nokta kullanılabilir  . 
9. "  Sayılara gelen ekler kesme işareti ile ayrılır ve sayının okunuşuna uygun olarak yazılır  "
Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazılışı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır  ?
A) Maç yayını 21.55'de başlayacak .  
B) Babam 1963'te doğmuştur .
C) Yarışmada 4'üncü olduk .
D) Bugün işe 11.00'de gideceğim .   
10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazılışı ile ilgili yanlışlık yapılmıştır ?
A) Saat dörde çeyrek kala evden ayrıldım .
B) Meslekte otuz beş yılı geride bıraktık .  
C) Bu bina 2005'de yapılmış .   
D) Arabada on iki kişi varmış .
Cevap Anahtarı
1
B
2
A
3
D
4
C
5
B
6
D
7
D
8
B
9
A
10
C
11
12
13
14
15



1 yorum:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.