İlköğretim Haftası İle İlgili Kompozisyon Örneği

İlköğretim Haftası İle İlgili Kompozisyon

Genel olarak eylül ayının içinde açılan okullarımız bizim için yaşamın vazgeçilmez parçasıdır . Bir yandan okula yeni başlayan ve gözlerinde yaşamın anlamlı pırıltısı olan aynı zamanda ilk defa okula gidecekleri için şaşkınca etrafa bakan küçük yavrularımız , daha önceden belli bir eğitim kademesine gelmiş öğrencilermiz vardır . Okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanır . 

İlköğretim milletimizin bütün fertleri için çok önemlidir . Çünkü minik yavrularmız eğitim ve öğretimin temelini okulda alacaklar , aydınlanacaklar ve yeni şeyler öğrenerek ülkesini , milletini geliştirmek için ilim yolunda ilerlemeye devam edeceklerdir . Bu değerli haftada ilköğretimin önemi ile ilgili çeşitli konuşmalar hazırlanır , öğrenci ve öğretmenler tarafından şiirler okunur , günün önlem ve anlamını belirten sözlere vurgu yapılır . Eğitim öğretim bir milletin olmazsa olmazlarındandır . İlköğretim de işte bu temelin yapı taşıdır . Okula yeni başayacak olan öğrencilere , diğer kademedeki öğrencilere bu haftada eğitim ve öğretimin önemi anlatılır ve bu değer kazandırılmaya çalışılır . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal de eğitim ve öğretime çok önem vererek şunları söylemiştir : '' Milli Eğitim programımızın , Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı cahilliğin yok edilmesidir , cahillik yok edilmedikçe yerimizdeyiz '' ,  '' Bir miiletin gerçek kurtuluşu ancak Milli Eğitim ile olur '' . Atatürk bu sözler ile eğitimin ve öğretimin önemine vurgu yapmış ve İlköğretim Haftasının da ne kadar önemli olduğunu ifade etmiştir .


İlköğretim bir öğrencinin en önemli eğitim basamağıdır . Çünkü temel ilköğretimde atılır ve gelecek de buna göre şekillenir . Bundan dolyı ilköğretimde anne, babalar , öğretmenler çocuğa okulu çok sevdirmeli ve bu önemi çocuğa kavratmalıdırlar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme