Ne Oldum Dememeli , Ne Olacağım Demeli Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Ne Oldum Dememeli , Ne Olacağım Demeli Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Hayatta insanın nerede , ne zaman , ne şekilde başına ne olaylar geleceği hiç belli olmaz . Bundan dolayı hayatımızı devam ettirirken  ilk önce iyi bir insan , erdemli bir insan olmalıyız . Bizler  ne kadar ne kadar malımız olursa olsun , ne kadar şöhrete kavuşursak kavuşalım hiçbir zaman insanlığımızı unutmayalım , başka insanlara tepeden bakmayalım ve yolda bile yürürken dünya benimmiş gibi yürümeyelim .

İnsanoğlu alçakgönüllü ve hoşgörülü olmasını bilmelidir . Havalı olmamalı , mala mülke güvenerek insanlara kötülük edilmemeli her daim iyi bir insan olmaya gayret gösterilmelidir . Örneğin ; çok zengin bir iş adamı olabilirsiniz . Yanınızda çalışan elemanınızı küçümseyip onu adam yerine koymadığınız zaman , onu hor gördüğünüz zaman sadece iş adamı olursunuz fakat iyi bir insan olamazsınız . Gün gelir fabrikanız iflasın eşiğine gelir , o yüzünüze bakmadığınız insanla dertleşmeye ve yardımlaşmaya gereksinim duyabilirsiniz .  Pişman olursunuz belki fakat iş işten geçmiş olabilir . Bundan dolayı hayatta hiçbir zaman ne oldum dememeli , iyi insan mı oldum yoksa kötü , faydasız bir insan mı oldum diye oturup ciddi ciddi düşünülmelidir . Mal ve mülk sahibi olmak sizi para olarak zengin eder fakat gönlünüz zengin olmadıktan sonra , insanlara tepeden bakıp onları küçümsedikten sonra sadece zengin olursunuz veya bir hiç olursunuz .


Hayatta bir hiç olmamak için her zaman mütevazi ve alçakgönüllü olmalısınız ki bir gün düştüğünüzde elinizden tutup kaldıran bir dostunuz olabilsin . Hayatta her zaman insan olarak , iyi bir insan olarak kalmanız ve bunu diğer insanlara yansıtabilmeniz dileği ile kalın  iyilik ve erdemlilikle , saygılarımla…

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme