24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon

24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon

Öğretmenler bir milletin daha kültürlü ve eğitimli bir toplum haline gelmesinde  büyük sorumluluk alan eğitim neferleridir . Öğretmen  öğrencileri için her türlü fedakarlığı yapan ve bu fedakarlığı yaparken de tıpkı bir anne ve baba gibi sorumluluk alan kutsal bir mesleğin gerçekleştiricileridir .  Öğretmenler öğrencileri arasında ayrım yapmayan ve onları olduğu gibi kabul eden ve onları çok seven kişilerdir . Öğretmen öğrencinin ilgi ve isteklerini dikkate alandır . Bunun için öğrenciler de öğretmenlerine karşı saygılı olmalı , onların yaptığı fedakarlıkların karşılığını öğrenciler de derslerine çok iyi iyi bir şekilde çalışarak öğretmenlerine göstermelidir .

Öğretmenler sadece eğitim ve öğretim yapmaz  , yeri geldiğinde bir işçi gibi okulun her türlü boya , badana , onarma işlemlerini de yapar ve bunu yaparken de devletten herhangi bir karşılık beklemez  . Bunun için öğretmenlerimizin değerini bilmeli ve onları başımızın üzerinde tutmalıyız . Bir toplumun aydın ve kültürlü bir toplum olmasını sağlayan öğretmenlerdir . Mustafa Kemal de öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlere çok önem vermiş ve öğretmenler ile ilgili şu sözleri söylemiştir :
*''Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.''
* ''Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.''
*'' Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.''

Bundan dolayı öğretmenlerimizi  sevmeli ve onların değerini ömrümüz boyunca bilmeli , onların bizim için verdiği emekleri asla unutmamalıyız . Onları her zaman ziyaret etmeli, aramalı ve sormalıyız ki sevildiklerini bilsinler .

4 yorum:

Deneme