Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .

Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir  Rüzgar Yardım Edemez Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .

Hayatta her zaman bir amacımız olmalı ve bu amacı gerçekleştirmek için de kendimize  çeşitli çözüm yolları bulmalıyız .  Hedefini iyi belirleyen  kişi  bu hedefe ulaşmak için  gerekli olan işleri yapar , çevresinden yardım alır  ve amacına ulaşır . Amacı olmayan,  boş boş dolaşan , vaktini yatarak geçiren insanlara ise hiç kimse yardım edemez . Çünkü böyle kimselerin bir amacı yoktur .

Bir uğraş içinde olmadıkları için de kimseden yarım alamaz , fikir alma gibi düşünceleri olmaz ve hayatta da başarılı olamazlar ve kişisel olarak mutlu da olmazlar . Kişi hayatını nasıl yaşamak istiyorsa , nelere sahip olup nelere sahip olmak istemiyorsa bu kişinin elinde olan bir şeydir . Hayallerimizi gerçekleştirmek için bu hayallerin peşinde koşmalı , durmadan ilerlemeye devam ederek çalışmalı , gayret göstermeli , alın teri dökmeliyiz . Bir uğraş içinde olan kimseyi gören yakın çevre zaten böyle mücadeleci insanlara ellerinden gelen desteği  esirgemezler ve her türlü yardımı etmek isterler . Çünkü kişi kendi benliğinin , farkındadır . Hayatını bir düzene sokar , bir amacı gerçekleştirir ve  çevresi ile işbirliği içinde hareket eder . Böylece daha deneyimli , daha bilgili ve amaçlarına daha iyi ulaşabilen bir birey olabilirler .


Rüzgarın sizin yanınızda olmasını istiyorsanız  anlamlı bir hedefiniz olsun ve tüm hayatınızı bu hedefi gerçekleştirmek ile geçirin ve çalışmadan hiç bir zaman vazgeçmeyin . İşte o zaman kendinizi de gerçekleştirmiş , çevrenize de faydalı bir insan olmuş olursunuz ve mutlu ve huzurlu da olursunuz .

9 yorum:

Deneme