Neden Yalan Söyleriz İle İlgili Kompozisyon

Neden Yalan Söyleriz İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar  bazı olaylar karşısında isteyerek ya da istemeyerek de olsa yalan söylemek zorunda kalmaktadırlar.  Neden yalan söylemek zorunda kalırız diye düşündüğümde aklıma gelen şeyler şunlardır:  Bazen  her şeyimizi başkaları ile paylaşmak istemeyiz ve başkalarına herhangi bir açıklama yapmak istemeyiz . Nazardan korkabiliriz , kıskançlıktan korkabiliriz , insanların sahte samimiyetlerinden korkarız .

Bundan dolayı bazı konularda yalan söyleriz . Bazen ise tatlı yalanlarımız olabilir ve bunlarda hayata renk katan yalanlardır . Bunlardan kimseye bir zarar gelmez . Fakat bazen yalan söylenmemesi gereken  durumlar vardır ve bunlar iftira niteliği taşıyorsa , başka bir kimsenin hayatını kötü etkiliyorsa kesinlikle yalana başvurmamalıyız . Çünkü büyük yalanlar başa büyük belalar getirebilir . Bunun için hiçbir zaman  yalan söylenmemelidir . Yani  insanlara zarar veren şeylerde yalanı asla söylemeliyiz . Bazen insanlarını arasını bulmak için , yani küs olanları barıştırmak için yalan söyler ve o senin hakkında şöyle iyi düşünüyor falan diye kişiyi rahatlatırız . Kişilerin birbirlerinden nefret etmemesi için tatlı yalanlar söyleyebiliriz . Bazen okula geç gittiğimizde yalan söyler ve hastayız diye öğretmeni kandırabiliriz. Aslında sabah  kalkmak istemediğimiz için okula geç gitmişizdir ama öğretmene yalan söylemişizdir .


Kısaca  bazen zorunlu olarak bazen de isteğe bağlı olarak yalan söylüyoruz . Ama her ne olursa olsun yalanın büyüğü küçüğü ya da pambesi beyazı olmaz . Hiç bir şart altında yalan söylememek en doğru olandır . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme