Tasarruf İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Tasarruf İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Sahip olduğumuz her şeyin kıymetini bilmemiz gerekir .  Yani tasarruflu olmalıyız , idareli olmalıyız . Para kazanmak  kolay bir şey değildir . Bir şeylere sahip olmak için çalışıyoruz . Kazandığımız paranın hepsini bir anda harcamamalıyız . İsraftan kaçınmalıyız .  Çünkü israf etmek hem  aile bütçesine zarar verir hem de ülke ekonomisine zarar verir .  Örneğin ; markete gitmeden önce bir  alışveriş listesi hazırlamalıyız .

Gerçekten çok ihtiyacımız olan şeyleri almalıyız . Evde bardağımız ya da tabağımız varsa ve bunlar bize yetiyorsa tekrardan yenisi almamalıyız . Çünkü israfa kaçıyor ve hem de gereksiz bir alışveriş yapılmış oluyor .  Yiyeceğimiz kadar ekmek almalıyız . Yiyebileceğimiz kadar yemek yapmalıyız , çok yapıp da ertesi güne o yemeği yemeyip çöpe atacaksak fazla yemek yapmamalıyız .  Yani her şeyde tasarruflu olmalıyız . Elektrik , su , yemek yeme , yıkanma , zamanı boşa geçirmeme vb. şeylerde de tasarruf etmeliyiz . Mesela çok konuşarak kendimiz tüketmemeliyiz . Çünkü çok konuşmak da insanı yorar ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilir . Bunun için her anlamda israftan kaçınmalıyız . Dinimiz de tasarruflu olmanın önemini belirtmiştir , israfın günah olduğu söylenmiştir . Peygamber Efendimiz'in tasarruf ile , israf ile ilgili şu hadisini örnek verebiliriz :
'' Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.''
'' Canının çektiği ve arzu ettiğin her şeyi yemen şüphesiz israftır'' .


Bundan dolayı her zaman tasarruflu olmalıyız .  Mallarımızı israf etmemeliyiz . Elimizdekilerin değerini bilmeli , gelecek zamanlarda zor duruma düşmemek için her zaman tasaaruf sahibi bir insan olmalıyız .

9 yorum:

  1. çok güzel öğretmen aferin yazısı tik yıldız atı bana

    YanıtlaSil
  2. daha fazla kompozisyon koysanız olur mu?

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Bende çok beğendim hatta ödev olarak vermişti hoca çok beğendim tşk ediyorum...

      Sil
  4. ben daha güzel yazarım

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok güzel bir kompozisyon olmuş tekrardan teşekkür ederim başarılarınızın devamı dilegiyle

    YanıtlaSil

Deneme