Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Her insan mutlu olmayı ister . Çünkü mutluluk kişiyi rahatlatan ve onu sağlıklı kılan bir duygudur . Ne ile mutlu olduğumuz ya da olduğunuz ise kişinin ruh haline , maddi durumuna göre değişebilir . Bana göre mutluluğu sağlayan asıl şey , huzurlu bir ailedir . İyi bir anne ve iyi bir baba mutlu bir aile olmanın temelidir . Kişi mutlu bir ailede büyüdüyse , o kişi ilerleyen hayatında da ailesinden gördüğü terbiyeyi , huzuru kendi evine getirecektir .

Mutluluk para değildir . Mutluluk  insanlıkta , emekte , iyi niyettedir . Kişinin mutlu olması için illaki çok parası olması gerekmez . Mutlu olmak isteyen kişi anı yaşamayı bilmelidir . Halimize şükretmeli ve her zaman bizden daha da yardıma gereksinimi olan insanlar olduğunu unutmamalıyız, empati kurma becerisine sahip olmalıyız . Mutluluk metada aranmamalıdır . Mutluluk kişinin manevi şahsiyetinde olmalıdır . Erdem sahibi bir insan olmak , insanlara iyilik etmek , kin beslememek , yardımsever olmak , şefkatli olmak da mutluluğun anahtarıdır . Kalp kırmamak , laf taşımamak , kimsenin dedikodusunu yapmadan bir gün geçirmek de mutluluktur bence . Kişi kendi işi ile uğraşırsa , boş durmazsa , kafayı devamlı bir şeyle meşgul ederse mutlu olur . Ama boş duran , çalışmayan kafa bir süre sonra mutsuz olmaya başlar . Böyle olunca da kişide birtakım psikolojik sıkıntılar başlar .

İşte bu olumsuzlukların olmaması için , mutsuz olmamak için çalışmalıyız , üretmeliyiz , bir işi bitirip hemen diğerine geçmeliyiz ki mutlu olalım ve insanlara faydalı olalım . Unutmayın ki mutluluğu uzakta aramaya gerek yok, mutluluk yanınızda yeter ki en ufak şeylerden bile mutlu olmayı bilin .

12 yorum:

Deneme