19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş mücadelesine 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan  yola çıkarak başlamıştır . Çünkü özgürlük için , tam bağımsızlık için ilk mücadele bu günde başlamıştır . Bu kutlu yolda ülkemize  için çok fedakarlıklar yapan bu değerli insan  bu günü biz gençlere de bayram olarak hediye etmiştir. Gençler bir ülkenin geleceğidir, umududur, ülkeyi şahlandıracak, geliştirecek olan değerli mücevherlerdir. Bir ülkenin gençleri aydın olmazsa, çalışkan olmazsa, ilim ve fen yolunda hareket etmezse o ülkenin geleceği de karanlığa gömülür. Bütün umudunu gençliğe bağlayan Mustafa Kemal gençlere olan sevgisini, hayallerini bu bayram ile dile getirmiş ve onun için de gençlere bu anlamlı ve özel bayramı hediye etmiştir büyük komutan.

Ülkemizin kurtuluşunda büyük emeği olan Gazi Mustafa Kemal'i asla unutmamalıyız . Onu her  zaman anmalıyız ve onu her zaman çok sevmeliyiz . Çünkü o büyük insan her zaman ülkesi için  çalışmış ve  başarı yolunda ilerlemiştir.  19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramında her yıl okullarımızda çeşitli etkinlikler yapılır . Şiirler okunur , yazılar okunur , çeşitli  gösteriler yapılır ve halk da bu gösterileri izleyerek Ulu Önder Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'e her yıl olduğu gibi yine özlem duyar ve onu asla ama asla unutmaz .  Bu güzel günde milletimizin geçmişte ne zorluklar yaşadığını  anlar ve genç nesillere anlatırız Çünkü tarih  o büyük adamı bize asla unutturmayacak ve o büyük insan , ülkemizin gururu Mustafa Kemal gönüllerimizde ve dualarımızda her zaman var olacaktır .


Bize bu bayramı hediye edip biz gençleri düşünen Mustafa Kemal nurlar içinde uyusun ve milleti için hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin de ruhu şad olsun. İyi ki bizler bu toprakların evladıyız ve iyi ki ecdadımıza bağlı insanlarız. Bizle rgençler olarak ömrümüzün sonuna kadar bu topraklarda bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz ve ülkemizi her zaman son nefesimize kadar özgür, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olarak bırakacağız yeni gelecek olan nesillere.


2 yorum:

  1. Ağacın düşen yaprağını rüzgar esir alır ile ilgili kopozisyon yazarmısınız

    YanıtlaSil
  2. https://www.dersturkce.net/2019/05/agacn-dusen-yapragn-ruzgar-esir-alr.html. Buradan bakabirsiniz

    YanıtlaSil

Deneme