Yansıma Sözcükler İle İlgili Test Soruları


Yansıma Sözcükler İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme yansıma sözcükten oluşmuştur ?
A) Çocuk ağlaya ağlaya sınıfı terk etti .
B) Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden .
C) Karşıda şırıl şırıl akan bir dere vardı.
D) Bu yaptıklarının cezasını er geç çekeceksin .

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır ?
A) Kuşlar neşeyle ötüyordu.
B) Karanlıkta köpeklerin havlaması duyuluyordu.
C) Yürürken ağaçların hışırtısı duyuluyordu .
D) Kapı gıcırtıyla açılmaya başladı .

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır ?
A) Tozlar kalkınca bir anda hapşurdum.
B) Atların kişnemesi meydanı inletti .
C) Sineklerin vızırtısından uyuyamadık .
D) Kapı zilinin zırıltısı kulaklarımı tırmaladı .

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansımadan türemiş bir fiil kullanılmıştır ?
A) Köpek havlamaları gece boyu kesilmedi .
B) Son zamanlarda fısıltı gazetesi yine iş başında .
C) Büyük bir patlama ile güne uyandık.
D) Annesini kaybeden kuzu çaresizce meliyordu .

5. Aşağıdaki kelimelerden hangisi yansıma değildir ?
A) Işıltı
B) Şırıltı
C) Tıkırtı
D) Patırtı


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma bir sözcük kullanılmamıştır ?
A) Ukala adam garsona bakıp parmaklarını şıklattı.
B) Ekmekler kıtır kıtır olmuştu .
C) Duyduğum çıtırtı beni çok korkuttu.
D) Araba hızla yanımızdan geçti .

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansımadan türemiş bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Üzerinde kıpkırmızı bir elbise vardı.
B) Evin her yeri pırıl pırıl olmuştu .
C) Dedem bize takırtı yapmayın diye uyardı .
D) Simsiyah kedinin gözleri parlıyordu.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır ?
A) Kümesteki civcivler cik cik öttü akşama kadar .
B) Davette ışıl ışıl parlıyordu adeta.
C) Kuru yaprakların hışırtısına bayılırım .
D) Yağlanmayan menteşeler sürekli gıcırtı yapıyor .

9. Aşağıdaki yansıma sözcüklerden hangisi farklı bir yolla oluşmuştur ?
A) Havlamak
B) Miyavlamak
C) Melemek
D) Çatırdamak

10. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yansıma değildir ?
A) Patlamak
B) Ötmek
C) Hırlamak
D) Vızlamak

Cevaplar : 1-C     2-A     3-B     4-D     5-A     6-D     7-C     8-B     9-D     10-B

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...