Bayrak İle İlgili Kompozisyon


Bayrak İle İlgili Kompozisyon

"Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü/Kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örsü ... " diyor bayrak şairi Arif Nihat Asya bayrağımız için . Bayrak bir milletin bağımsız olduğunun sembollerinden biridir ama Türk milleti için sıradan bir bez parçası olmanın ötesinde çok büyük anlamlar taşır .

Türk bayrağı rengini şehitlerimizin kanından almıştır . Bir rivayete göre 1. Kosava Savaşı esnasında şehitlerimizin kanı ile sulanan toprağın üzerine ay ve yıldızın yansıması ile bayrağımız şeklini almıştır . İşte bu durum bile bizlere bu bayrağın bir bez parçası olmadığını göstermeye yetmektedir . Bayrak bizler için o kadar kutsaldır ki onu asla yere düşürmeyiz . Hatta bizim bu hassasiyetimizi tüm dünya bilmektedir ki uluslararası toplantılarda ülke liderlerinin duracakları yerlere ülke bayrakları konurken bizim bayrağımız yere konmaz . Şehitlik biz de en yüksek mertebedir ve şehit olanlarımız son yolculuklarına uğurlanırken üzerlerine bayrağımız örtülür . Çünkü bizler "bayrakları bayrak yapanın üstündeki kan" olduğunu iyi biliriz .

İşte bu yüzden bu milletin şerefli evlatları olarak bayrağımızın değerini iyi bilmeli ve ona karşı yapılabilecek her türlü saldırıya anında karşılık vermeliyiz . Unutmayalım ki Türk vatansız , Türk ezansız ve de Türk bayraksız asla olamaz .

2 yorum:

Deneme