Sağlığın Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Sağlığın Önemi İle İlgili Kompozisyon  Yazınız.

Hayatımızı mutlu ve huzurlu geçirmenin  en önemli yolu sağlıklı olmaktan geçer . Çünkü insan için bu dünyada en önemli şey sağlığının yerinde olmasıdır . Sağlığımız yerinde olmadığı zaman hiçbir şey canımız istemez , yataktan kalkmayı istemeyiz , gözlerimiz baygın baygın bakar ,  eğlenmenin tadı olmaz , yiyeceklerden bile tat almayız .

En basit bir nezle bile  bizi elden ayaktan düşürür ve  hasta olduğumuz o hafta bizim için çok zor geçer . Bunun için her zaman önceden önlem almalıyız ve sağlığımıza önem vermeliyiz .  Beslenmemize dikkat etmeliyiz . Yeterli ve dengeli beslenmeliyiz .  Yürüyüş yaptıktan sonra ya da egzersizlerimizi yaptıktan sonra terli olacağımız için hemen duş almalıyız ve hastalıklara yakalanmamalıyız . İnsan için  en önemli  şey sağlıktır . Sağlıklı olmadığımız zaman dünya kadar malımız olsa bile bize fayda sağlamaz ve biz bu zenginlikten mutluluk duymayız . Ama sağlığımız yerinde olduğu zaman en ufak şeylerden bile mutlu olmasını biliriz .

Bundan dolayı her zaman sağlığımıza dikkat etmeliyiz . Kendimizi  olumsuz düşüncelerden korumalıyız . Hem fiziksel olarak sağlıklı olmalıyız hem de ruhsal olarak sağlıklı olmalıyız . İşte böyle olduğu zaman hayat daha güzel ve daha anlamlı geçer .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme